dituviške Renata Padeginskiene

Dituvos pagrindinėje mokykloje bibliotekininke dirbančiai R. Padeginskienei maisto gaminimas – viena iš kūrybos sričių. Virtuvėje ji nuolat improvizuoja ir antrą kartą negalėtų pagaminti tokio pat patiekalo. Šiuo pomėgiu dalijasi su savo šeimos nariais.

Renata pasakojo, jog valgių gaminimu susidomėjusi ankstyvoje jaunystėje. „Kokias vaišes su sese parengėme savo tėvelių šventei“, – pirmąjį išbandymą prisiminusi šypsojosi pašnekovė.

Jai teko padirbėti vieno restorano virtuvėje. „Nuobodu, neįdomu daryti vis tą patį – norėjau įdomesnių kepsnių, kitokių padažų. Taigi pradėjau improvizuoti ir tai greitai pastebėjo lankytojai, – pasakojo R. Padeginskienė. – Bet kokį darbą darau su meile. Man įdomiausias gamybos procesas.“

Renata virtuve dalijasi su visa šeima. Draugai, artimieji jai netgi siūlo atidaryti šeimos restoraną. „Galėtume“, – šypsojosi pašnekovė.


RENATOS KEKSAS

  • Reikia pilno grūdų avižų ir kvietinių (paprastų) miltų, 1/3 stiklinės kondensuoto pieno, 0,5 stiklinės aliejaus, 1 stiklinės kefyro, 4 kiaušinių, vanilinio cukraus, kepimo miltelių, kepintų aguonų, 1 stiklinės cukraus, tarkuotos citrinos žievelės.

    Įdarui – 300 g varškės, kiaušinio baltymo, aguonų, citrinos žievelės, grietinėlės, kondensuoto pieno, cukraus.

    Išplakus 4 kiaušinius su cukrumi, dėti vanilinį cukrų, kondensuotą pieną, pilti aliejų, kefyrą, į kurį įberti pusantro šaukštelio kepimo miltelių, suberti aguonas ir viską išplakti. Dėti avižinių ir kvietinių miltų – lygiomis dalimis, kad tešla būtų grietinės tirštumo.

    Varškę ištrynus su grietinėle, dėti sutarkuotą citrinos žievelę, kondensuotą pieną, kiaušinio baltymą ir trinti.

    Paruoštą tešlą dėti į formeles: po šaukštą tešlos, varškės ir vėl tešlos. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

    Aguonas, grietinėlę, sviestą, cukrų pakaitinti, kad sutirštėtų. Šaukštu užpilti „kepurėles“ ant iškeptų keksų ir dar kepti 5 min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių