Gardžiuokimės su parlamentaru Robertu Šarknicku

Nuo kūdikystės blaškytas po vaikų namus ir internatus R. Šarknickas neišmoko gaminti įmant­rių valgių. Jis tvirtino tam ir pašaukimo neturintis. Tačiau anksčiau sugrįžęs iš darbo menininkas, parlamentaras namuose šeimai ruošia vakarienę.

„Nesu kulinaras, – prisipažino Seimo narys R. Šarknickas. – Ir laiko tam nėra.“ Anksčiau jo gyvenimas bėgo filmavimo aikštelėse, kelionėse, dabar – atsakingas parlamentaro darbas. Gyvendamas internatuose, išmoko tik skusti bulves – nuo antros klasės skirdavo tokią bausmę. Valgį virė virėjos, o vaikai tik plaudavo virtuvę – net indų plauti nereikėjo.

Tačiau kai kurių valgių skonio nepamiršo. „Kartais išverdu perlinių kruopų sriubos, tokios, kaip internate: iš vištienos sultinio, su morkomis, bulvėmis, kruopomis“, – šypsojosi Seimo narys. Pašnekovas prisipažino, jog vienas iš gardžiausių jo valgių – bulvių košė su spirgučiais ir rūgpieniu. „Dažnai ruošiu ir pilno grūdo makaronus su troškintomis daržovėmis ir žuvimi“, – sakė parlamentaras. O kartais šeimai iškepa obuolių pyragą. Naudoja tik kokybiškus produktus, kuriuos perka iš juos užauginusių žmonių, o ne parduotuvėje.

„Stengiuosi maitintis, gyventi sveikai. Vakarienė – 18 valandą, o vėliau – tik arbata, vaisiai. Nustojus persivalgyti, pagerėjo savijauta“, – prisipažino R. Šarknickas ir pridūrė, kad Seimo nariams didžiulė grėsmė priaugti svorio.


Įdarytos paprikos

  • Reikia saldžiųjų paprikų, maltos kiaulienos ir jautienos, prieskonių, druskos, didesnio svogūno. Dailiai nupjovus paprikų viršūnes su koteliais, išvalyti sėklas. Maltą mėsą sumaišyti su prieskoniais, druska ir stambiai pjaustytu svogūnu. Paruoštą mėsą sukimšti į paruoštas paprikas ir uždengti nupjautomis viršūnėlėmis. Sudėti į puodą, įpilti vandens ir ant viryklės troškinti iki 30 min.

Virginija LAPIENĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių