Kaip teisingai pasirinkti restoranų baldus?

Lietuvoje vis daugėja verslo sėkmės istorijų, nemažai jų – restoranai. Tik visai neseniai Lietuvos ekonominis ir politinis mikroklimatas leido visiems norintiems ir pajėgiems verslininkams atidaryti ir vystyti savo užkandines ir restoranus. Jų interjero dizainas – išskirtinis elementas, dėl kurio sukuriama autentiška ir maloni aplinka valgymui. Niekas nenuneigtų, jeigu pasakytume, kad restorano interjeras bei išvaizda iš vidaus yra ne ką mažiau svarbi už patį maistą. Taigi, kad lankytojų pilvai niekad nebūtų pilni ir klientų niekad netrūktų, štai kaip reikėtų rinktis baldus.

Sėdinčiųjų komfortas svarbiau už viską

Kėdės ir stalai bei barai turi būti patogūs visiems restorano lankytojams. Tai yra pats svarbiausias punktas ir aspektas renkant restoranų baldus. Internetinėje parduotuvėje b-a.eu galite rasti didelį pačių įvairiausių baldų restoranams pasirinkimą, tarp kurių tikrai rasite ir kažką, kas bus itin patogu jūsų lankytojams. Susidėliokite prioritetų grandinę. Restoranų baldai turėtų būti patvarūs ir ilgaamžiai, pagaminti iš kokybiškų medžiagų. Nesiūlome rinktis pigaus veliūro, prastos odos ar žemos kokybės medienos. Svarbu, kad baldai būtų kuo įmanoma patogesni, stalų ir kėdžių aukščiai suderinti, o baro stalviršiai bei baro taburetės irgi nesukeltų nepatogumų.

Svarbūs ir lauko baldai

Nepamirškite, kad norėdami plėsti savo veiklą bei sėkmingai klientus maitinti vasarą, pavasario pabaigoje ir rudens pradžioje, turite turėti ir lauko baldų. Juos rinkitės taip, kad nebūtų per daug skaudu prarasti, bei taip, kad būtų ne per sunku nešioti ir transportuoti. Lauko baldai turėtų būti mobilūs, patvarūs ir kiek įmanoma labiau atsparūs drėgmei. Lauko baldai neturėtų jos sugerti ir būti praktiški bei kompaktiški. Jie nebūtinai privalo sutapti su vidaus įrengimu, tačiau bent šiokią tokią stilistiką išlaikyti reikėtų.

Stalai

Stalus rinkitės su tokiais paviršiais, kurie būtų kuo labiau atsparūs įbrėžimams.

Stumdomi ir pernešami baldai

Kai kuriuose restoranuose dažnėja baldų sprendimai su nejudinamais stalais ir kėdėmis. Mes manome, kad tai klaida. Nebent greito maisto restoranuose, kur nėra poreikio prisitaikyti prie renginių ar netikėtų klientų antplūdžių tai gali pasiteisinti. Jeigu yra galimybė, visada rinkitės prie grindų nepriveržiamus, lengvasvorius baldus. Renginio, banketo ar tiesiog svečių norui esant galėsite viską pritaikyti pagal jų pageidavimus.

Rinkitės neutralias spalvas

Nebent jūsų restorano tema yra ekspresionizmas arba menas, rinktis ryškias spalvas nėra per daug rekomenduojama. Geriau šiek tiek mažiau ryškūs, bet akies nerėžiantys atspalviai. Viename Jungtinėje Karalystėje atliktame tyrime paaiškėjo, kad į restoraną atėjusių klientų dauguma (beveik 85 procentai) nori pavalgyti ramioje ir jaukioje aplinkoje. Jie nenori būti blaškomi nuo maisto, jo skonio ir patiekimo. Tad, staltiesės, kėdžių apmušalai ir tapetai arba sienų spalvos turėtų būti neutralios ir ne per ryškios.

Vientisumas

Niekas nenorės sėstis ant žalios kėdės, jeigu visos kitos esančios restorane yra geltonos spalvos. Taip pat klientai vengs arba bus nusiminę, jeigu pasodinsite juos prie kitokio nei visi stalo. Vienai kėdei sulūžus – keiskite ją į naują arba į labai panašią ir kiek įmanoma užmaskuokite skirtumus. Be abejonės, jeigu svečiai pasiskundė arba personalas pastebėjo, kad kėdė tuoj lūš, ją kuo skubiau reikia likviduoti. Jei kėdžių arba stalų ėmė mažėti, keiskite visą komplektą. Nedarykite dalinių sprendimų, tai svečiams atrodys nemaloniai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių