Proga tobulėti parviliojo į Gargždus

Raimonda džiaugiasi, kad kavinės-picerijos „Ievos skanėstai“ savininkai ir darbuotojai prisijungė prie iki Naujųjų metų vykstančios paramos akcijos „Įsupkime gerumą“. Prisidėti prie neįgaliųjų sūpuoklių pastatymo Gargždų miesto parke gali ir kavinės-picerijos lankytojai, paaukoję į specialią dėžutę. Suaukota suma gruodžio pabaigoje oficialiai bus perduota labdaros ir paramos fondui „Ateities banga“. Anksčiau viename populiariame Klaipėdos kavinių tinkle direktorės pareigas ėjusi gargždiškė Raimonda Liutkuvienė jau trečią mėnesį džiaugiasi nauja vadovės darbo vieta kavinėje-picerijoje „Ievos skanėstai“. Pradžia nėra lengva, juolab kad jau šį penktadienį bus atvertos ir Klaipėdos g. įkurtos naujos kepyklėlės-blyninės durys, tačiau labai įdomi ir verčianti tobulėti.

2 val. pavogdavo kelionė

– Kokie argumentai lėmė apsisprendimą pakeisti darbą?

– Norėjau darbo arčiau namų, juk kasdienė kelionė į Klaipėdą atimdavo po 2 val. laiko – daug sugaišdavau automobilių spūstyse. Žinoma, pasidomėjau ir „Ievos skanėstų“ savininkais (Loreta ir Romualdu Mazalais – aut. past.), jie man kaip žmonės turi būti autoritetai, kad kartu galėtume bendradarbiauti. Galiu drąsiai jiems pasakyti savo nuomonę – žinau, kad išklausys. Ieškome bendro kompromiso. Be to, svarbi yra čia suteikiama galimybė tobulėti.

– Kokios jūsų, kaip kavinės vadovės, pareigos?

– Iš pradžių rūpinausi tik picerija, tačiau vėliau prisidėjo ir penktadienį lankytojams duris atverianti blyninė. Man tenka atsakomybė už personalą, jo darbo grafiką, prekių užsakymus, produktus. Svarbu, kad virtuvė dirbtų nepriekaištingai, atitinkamas dėmesys skiriamas technologinėms kortelėms, naujų patiekalų kūrimui. Prižiūriu visą tvarką, švarą kavinėje, turiu užtikrinti, kad darbas vyktų sklandžiai. Jei tik reikia, pati stoju už prekystalio, pasveriu ir pyragą, ir pan., kad ilgos eilės nevargintų klientų, ypač per pietus.

Patiekalai – kaip namuose

– Ar gargždiškių kasdienis meniu labai skiriasi nuo klaipėdiškių?

– Jei uostamiesčio gyventojai pietauja didelių tinklų kavinėse, manau, kartais neišvengia pusgaminių. O „Ievos skanėstų“ maistas – kaip naminis. Šviežia mėsa, šviežios daržovės. Savininkai pasisako už produktų pirkimą iš ūkininkų, jie netaupo kokybės atžvilgiu: patys kasdien pietauja „Ievos skanėstuose“. Meniu yra patiekalų ir netoleruojantiesiems gliuteno, taip pat yra išskirti ir nurodyti visi galimi alergenai. Šio reikalavimo nepaiso daugelis uostamiesčio viešojo maitinimo įstaigų.

Gargžduose ir klientai kitokie, mat daugelis – nuolatiniai, tad mažiau ir konfliktinių situacijų.

– Dabar Jums pavaldus apie 17 žmonių kolektyvas, kai pradės veikti blyninė, prisidės dar papildomų etatų. Apibūdinkite save, kaip vadovę.

– Blyninėje bus įkurtos 6 naujos darbo vietos: 2 virėjų ir 4 aptarnaujančio personalo, po to bus atsižvelgiama į klientų srautus. Reikia laiko, kol atsiranda tinkami kandidatai dirbti. Manau, jog vadovui svarbiausia yra kantrybė. Gebėjimas suktis iš situacijos čia ir dabar. Juk kiekvieną dieną ateini ir sužinai: kažkas susirgo, kažkokio produkto neatvežė…

Penktadienį – blyninės atidarymas

– Jau šį penktadienį vyks blyninės (buvusi „Mona“ – aut. past.) atidarymas. Kokia bus šios maitinimo įstaigos koncepcija?

– Tai bus kepyklėlė-blyninė. Stovės pyragų vitrina. Nuo 9 val. bus galima įsigyti šviežių bandelių. Prisipažinsiu, iš pradžių gardus bandelių kvapas mane labai viliojo vis ragauti ir ragauti. Tačiau po kurio laiko pripratau ir gebu atsispirti pagundai (šypsosi – aut. past.). Bus siūlomi ir dienos pietūs. Jie skirsis nuo „Ievos skanėstų“ meniu. Čia siūlysime dienos sriubą, taip pat karštą patiekalą (su mėsa, daržovėmis ir pan.), ir dienos blyną. Pastarųjų bus ir sūrių, ir saldžių. Mažiesiems smaližiams turėtų patikti naujiena – vafliai.

– Su vyru Rimantu auginate dvi dukreles: Emiliją (9 m.) ir Austėją (5 m.). Ar po įtemptos darbo dienos lieka ūpo gaminti šeimai?

– Paprastomis savaitės dienomis entuziazmo nedaug, tačiau tenka prisiversti pagalvoti dar vakare, ką gaminsiu rytoj, juk yra vaikai. Tačiau vyras nėra įnoringas, tikrai nereikalauja kelių patiekalų vakarienės, nėra bėdos ir virtu kiaušiniu ar sumuštiniu pasisotinti.

Tačiau savaitgaliais, žinoma, pas mus kvepia ir pyragais, juk būna įvairiausių progų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių