3 būdai, kaip paruošti rudens gėrybes. IKI atskleidžia visas paslaptis, kaip rudens skoniais mėgautis visą žiemą

Ruduo yra puikiausias metas mėgautis šviežiomis sodo ir daržo gėrybėmis, kurių laukėme visus metus. Tačiau visą derlių suvalgyti tikrai sudėtinga, kai vaisių ir uogų pilni sodai – imamės rudens gėrybių saugojimo gudrybių. Dalinamės patarimais, kaip paruošti rudens gėrybes.
Išsaugokime obuolius
Naminiai, rudeniniai obuoliai – delikatesas ir tikras rudens simbolis. Įprasta kepti obuolių pyragus, virti kompotus ir spausti sultis. Primirštas, bet labai paprastas ir puikus būdas pasiruošti sveikų užkandžių. Obuolius galima džiovinti keliais būdais, priklausomai nuo to, kokio galutinio rezultato norite ir kiek laiko galite skirti džiovinimui. Yra keletas būdų, kaip džiovinti obuolius, bet jei neturite džiovyklės, o lauke oro temperatūra jau vis žemesnė, itin paprasta obuolius išdžiovinti orkaitėje. Dalinamės receptu:
Obuoliai, džiovinti orkaitėje
Nulupkite obuolius ir supjaustykite plonais griežinėliais arba ratukais. Jei norite, kad obuoliai nepajuoduotų, galite juos pamirkyti citrinos sultimis parūgštintame vandenyje.
Išdėliokite obuolius vienu sluoksniu kepimo skardoje, kad gabalėliai vienas su kitu nesiliestų.
Įkaitinkite orkaitę iki 60-70°C temperatūros ir džiovinkite obuolius apie 6-12 valandų, laikydami orkaitės duris šiek tiek pravėrę, kad oras galėtų cirkuliuoti.
Reguliariai patikrinkite obuolius, kad pamatytumėte, kada jie pilnai išdžius. Jie turi būti elastingi ir šiek tiek lipnūs, bet ne drėgni.
IKI interneto puslapis – pilnas ne tik nuolaidų, bet ir receptų. Moliūgų cukatos, kurios nepaliks abejingų
Moliūgai yra dar vienas rudens atributas. Nepameluosime sakydami, kad kiekviena šeimininkė jau turi savo firminį moliūgų sriubos receptą. O ar kada girdėjote, kad iš moliūgų galima pasiruošti itin gardžių naminių cukatų? Jei patiks moliūgų cukatos, tokiu pačiu metodu galite paruošti ir kitus mėgiamus vaisius.
Naminės moliūgų cukatos
Jums prireiks:
- 1,4 kg moliūgų minkštimo
- 450 g baltojo cukraus
- 200 g rudo cukraus
- 120 ml vandens
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 1/2 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelis vanilės ekstrakto
Gaminame:
Supjaustykite moliūgą nedideliais kubeliais arba smulkiais pailgais gabalėliais.
Į didelį puodą supilkite cukrų, prieskonius, vandenį ir užvirkite.
Kai cukrus pradeda tirpti suberkite pjaustytus moliūgus ir virkite mišinį ant vidutinio kaitrumo ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Tuomet sumažinkite ugnį ir tęskite virimą, periodiškai maišant iki kol visas skystis nugaruos ir pradės stingti. Tai gali trukti apie 1-2 valandas, priklausomai nuo moliūguose esančios drėgmės.
Kai moliūgų gabalėliai pradeda apsivelti cukrumi – perkelkite vienu sluoksniu ant kepimo popieriaus arba kepimo skardos, aptraukite maistine plėvele ir palikite atvėsti kambario temperatūroje kelias valandas arba per naktį.
Jei cukatai labai sulipo, padalinkite peiliu į norimo dydžio gabalėlius ir laikykite sandariame inde.
Aromatinga slyvų uogienė pradžiugins kiekvieną
Kada paskutinį kartą virėte uogienę? Dalinamės aromatingu slyvų marmelado receptu. Pasinaudokite IKI akcijomis, kurias galite rasti IKI leidinyje, rudens gėrybėms, nusipirkite slyvų ir išsivirkite šios uogienės.
Uogienei gaminti prireiks:
- 1 kg slyvų (nuluptų ir išvalytų)
- 200 g cukraus
- 1 stiklinė vandens
- 1 citrina (sulčių ir sutarkuotos žievelės)
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero
- 1/4 arbatinio šaukštelio džiovinto pankolio miltelių
Gaminimo eiga:
Į didesnį puodą supilkite vandenį, cukrų, prieskonius, supilkite citrinos sultis ir sutarkuotą žievelę. Pavirkite kol cukrus ištirps ir taps sirupu.
Sudėkite slyvas ir pamaišydami virkite, kol jos pradės minkštėti. Uždenkite ir palikite virti sumažinę ugnį iki silpnos apie pusvalandį, arba kol slyvos taps norimos konsistencijos.
Rūgštumą ir prieskonių kiekį galite reguliuoti paragaudami.
Karštą uogienę išpilstykite į stiklainėlius.
Tokia slyvų uogienė yra labai universali, puikiai tiks kaip įdaras pyragams arba priedas prie mėsos patiekalų. Gali būti taip pat puiki dovana draugams ir šeimai.
Esame pripratę prie savo mėgstamų receptų ir jau įprastų rudens gėrybių apdorojimo būdų, tačiau jums visuomet po ranka IKI leidinys, kuriame ne tik prekių naujienos, vertingi pasiūlymai, bet ir nauji receptai, kurie leis pasimėgauti sezoninėmis gėrybėmis.
Užsak.