Parke negailestingai nurėžė narcizus

Po džiuginančio narcizų žydėjimo ir po šauniai praleisto sekmadienio pikniko Gargždų parke mus pasiekia labai liūdnos ir skaudžios naujienos.

Trečiadienį prie vaikų žaidimų aikštelės buvo nupjauti 2016 metų rudenį sodinti narcizai. Tais metais buvo pasodinta 6500 vnt. Visi jie buvo padovanoti Gargždų miesto gyventojų. Kad narcizai augtų ir žydėtų, pagrindinė taisyklė yra leisti jiems žaliuoti, kol pagelsta jų lapai (apie 6 sav.) Per tą laiką jie kaupia maisto medžiagas ir augina svogūną. Nupjovus lapus tikėtina, kad kitais metais žiedų nesulauksime.

Labai gaila įdėto darbo ir pastangų. Labai gaila žmonių, kurie dovanojo svogūnėlius parkui, kurie kartu su mumis puoselėjo ir rėmė šią bendruomenės iniciatyvą. Skaudu, kad pačių miesto gyventojų iniciatyva yra laikoma niekine. Tai yra neūkiškumo, negalvojimo ir svarbiausia atsakomybės už savo darbą nebuvimo pavyzdys.

Gal pagaliau yra pats laikas iš esmės ir labai rimtai susimąstyti, kokius mes norime matyti Gargždų žaliuosius plotus, ar reikalingos miestui bendruomenės iniciatyvos? Įdomu, kaip mūsų Gargždų miesto seniūnas galėtų pakomentuoti susidariusią situaciją?

Asociacijos Gargždų miesto vietos veiklos grupė pirmininkė, dr. Loreta PIAULOKAITĖ-MOTŪZIENĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių