Pėsčiųjų alėjoje – miesto futbolo istorija

Penktadienį VšĮ „Gargždų futbolas“ direktorius R. Mikalauskas kartu su pagalbininkais Klaipėdos gatvės pėsčiųjų alėjoje pakabino 20 naujų stendų su ryškiausiomis nuotraukomis, kurios pasakoja miesto futbolo istoriją.

 

Gargždų futbolo klubui „Banga“ šie metai ypatingi – švenčiamas 50-ies metų jubiliejus. Šia proga nenustojama maloniai stebinti miestelėnų ir svečių.

Vakar VšĮ „Gargždų futbolas“ direktorius Rimantas Mikalauskas kartu su pagalbininkais Klaipėdos gatvės pėsčiųjų alėjoje pakabino 20 naujų stendų su ryškiausiomis nuotraukomis, kurios pasakoja Gargždų futbolo istoriją.

„Stendai yra sudėtinė „Bangos“ klubo gimtadienio minėjimo dalis. Šią alėją pasirinkome pasitarę kartu su Klaipėdos rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėju Gyčiu Kasperavičiumi. Tikimės, baigsis lietūs bei vėjai ir gyventojai galės ramiai apžiūrėti ekspoziciją po atviru dangumi. Daugiausia nuotraukų, žinoma, turime iš paskutinio dešimtmečio, bet atradome kad­rų ir iš tarpukario Gargždų. Taip pamažu aiškėja, kokios buvo komandos iki „Bangos“ įkūrimo. Priminsiu, kad neseniai prie miesto ribų pastatėme sveikinimo stendus atvykus į „Bangos“ miestą, dabar norime sudominti šia paroda alėjoje, vėliau skvere prie „Minijos“ kino teatro atidengsime gargždiškio, žinomo skulptoriaus Algirdo Boso sukurtą skulptūrą „Banga“, o paskiausiai išleisime knygą apie mūsų miesto futbolo istoriją“, – pasakojo R. Mikalauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių