Pozingiškių iniciatyva – modernus kaimelio ženklas

Įstabaus grožio Pozingių kaimo pradžią skelbiančią iškabą gyventojai T. Stonkus ir V. Mišeikis sumeistravo savo rankomis. Iniciatyvūs pozingiškiai tokį pat užrašą šį savaitgalį pastatys ir kaimo pabaigoje.

 

Pozingių kaimas daugiau su Pėžaičiais painiojamas nebebus. Mat pozingiškiai Tadas Stonkus ir Vaidas Mišeikis savo rankomis sumeistravo įstabaus grožio kaimo pavadinimą skelbiantį užrašą.

Pravažiuoti Pozingius ir nepastebėti naujai pastatyto kaimo pradžią skelbiančio ženklo tiesiog neįmanoma. Džiuginančias permainas inicijavo pozingiškis T. Stonkus. „Kiekvienas galime tapti užkrečiančiu pavyzdžiu, tereikia jį rodyti ne tik žodžiais, bet ir darbais. Jau dešimtmetį puoselėju šią idėją. Tik kai atsirado daugiau laisvo laiko, ėmiau ją ir įgyvendinau. Pagalbon jungėsi kaimynas V. Mišeikis. Noriu, kad kaimelyje būtų gražu. Esu laimingas, nes galiu puoselėti širdžiai artimą kraštą“, – kalbėjo iniciatyvus gyventojas. Jis užsiminė, kad svajoja įkurti neoficialią Pozingių kaimo bendruomenę.

Kaimo pavadinimo iškabą sudaro dvipusės raidės, išpjautos iš trijų milimetrų storio metalo lakštų. „Su kaimynu V. Mišeikiu esame suvirintojai, tad nebuvo sunku paruošti raides naudojimui. Savo rankomis jas suvirinome, šlifavome, dažėme. Pasirinkome dėmesį atkreipiančią sidabrinę spalvą. Iš peties pasidarbavę užtrukome vieną dieną“, – darbo eigą dėstė T. Stonkus ir prasitarė, kad šį savaitgalį, jei orai bus palankūs, tokį patį užrašą pastatys ir kaimo pabaigoje.

Elena BRIDIKYTĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių