Ekonomiškos vakarienės idėjos: gardūs patiekalai už mažiau

Taupymas – tai tikrai nereiškia, kad reikia atsisakyti skanaus ir sotaus maisto. Patikėkite, gardžiai, nebrangiai ir, svarbiausia, maistingai pavalgyti tikrai galima. Tereikia įdėti šiek tiek pastangų ir šiltas patiekalas garuos ant stalo! 

Jei ieškote ekonomiškų vakarienės idėjų, šie trys receptai – kaip tik jums. Išbandykite!

Pupelių troškinys su daržovėmis

Pupelių troškinys – tai sotus ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka ekonomiškai vakarienei. Juk pupelės yra baltymų šaltinis, todėl šis troškinys suteiks energijos ir sotumo jausmą. O įvairios daržovės tik praturtins jo skonį ir suteiks papildomų maistinių medžiagų. Beje, puikias nuolaidas daržovėms šiuo metu siūlo naujausias Maxima akcijų leidinys – įsigykite ingredientus pigiau!

Jums reikės:

  • 1 skardinės konservuotų pupelių;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 1 saldžiosios paprikos;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 v. š. pomidorų pastos;
  • 2 v. š aliejaus;
  • druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių;
  • vandens arba sultinio (pagal poreikį).

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką. Kepkite, kol suminkštės.
  2. Įdėkite tarkuotą morką ir supjaustytą papriką. Kepkite dar kelias minutes.
  3. Sudėkite pomidorų pastą, pupeles su skysčiu ir truputį vandens ar sultinio. Pagardinkite prieskoniais.
  4. Troškinkite 10–15 minučių, kol daržovės suminkštės.
  5. Patiekite su ryžiais, grikiais ar duonele. Skanaus!

Makaronai su česnakiniais trupiniais

Tai vienas iš tų patiekalų, kurie įrodo, kad paprastumas gali būti nepaprastai skanus. Makaronai su česnakiniais trupiniais yra greitai pagaminamas patiekalas, kuris nereikalauja sudėtingų ingredientų, tačiau rezultatas visada džiugina. Svieste apskrudinti džiūvėsėliai suteikia makaronams malonią tekstūrą, o česnakas – ypatingą aromatą. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo, bet gardaus.

Jums reikės:

  • 250 g makaronų (pvz., spagečių);
  • 3 v. š. džiūvėsėlių;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų;
  • saujelės tarkuoto kietojo sūrio.

Gaminimas:

  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje ir nukoškite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą česnaką ir džiūvėsėlius. Kepkite, kol trupiniai taps auksinės spalvos.
  3. Suberkite makaronus, įmaišykite druską, pipirus ir tarkuotą parmezaną.
  4. Patiekite iš karto. Šis paprastas patiekalas nustebins savo skoniu!

Bulviniai blynai su jogurtiniu padažu

Šis receptas yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko paprasto, bet skanaus. Bulviniai blynai – tai klasikinis patiekalas, kuris visada gelbsti, kai šaldytuve nėra daug produktų. Jie traškūs iš išorės ir minkšti viduje, o gaivus jogurtinis padažas suteikia šiam patiekalui ypatingą skonį. Be to, bulvės yra pigus ingredientas, todėl tai ekonomiška, bet labai gardi vakarienė.

Jums reikės:

  • 4 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 v. š. miltų;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų;
  • aliejus kepimui.

Padažui:

  • 200 g natūralaus jogurto;
  • 1 skiltelės česnako;
  • saujelės krapų;
  • žiupsnelio druskos;

Gaminimas:

  1. Bulves ir svogūną sutarkuokite smulkia tarka. Išspauskite skystį.
  2. Įdėkite kiaušinį, miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus, kol jie taps auksinės spalvos.
  4. Padažui sumaišykite jogurtą su smulkintu česnaku, krapais ir druska.
  5. Patiekite blynus su padažu. Skanaus!

Užsak.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content