Kaip tinkamai prižiūrėti kavos aparatą ir išvengti didelių remonto išlaidų?

Užduokite sau klausimą, kada paskutinį kartą atlikote kavos aparato profilaktiką? Jei tai darėte labai seniai ar niekada – šis straipsnis kaip tik jums. Tačiau net jei ir atliekate profilaktiką savo kavos aparatui, perskaitykite ir įsitikinkite ar viską darote teisingai.
Kad ir kokį vandenį naudojate, jis palieka nuosėdas, kurios virsta kalkėmis. Kalkės gali užkimšti kavos aparatą ir rimtai jam pakenkti. Be to, jos gali turėti įtakos ir kavos skoniui. Nesvarbu, koks yra jūsų vanduo (net jei naudojate vandenį iš butelių), kavos aparatą reikia reguliariai nukalkinti. Tai svarbus niuansas, kad jūsų aparatas veiktų be gedimų, džiaugtumėtės puikia kava ir būtų daug rečiau reikalingas kavos aparato remontas.
Nukalkinimo priemonės pasirinkimas
Kavos aparato valymui, galite naudoti vieną iš šių priemonių:
- Citrinos rūgštį
- Actą
- Specialus nukalkinimo tirpalas, skirta kavos aparato remontui / profilaktikai
Prieš pasirinkdami priemonę, perskaitykite kavos aparato instrukciją ir sužinokite, ar nėra kokių nors apribojimų arba rekomendacijų. Be to, jei norite daugiau sužinoti apie savo vandenį, galite jį ištirti, kad sužinotumėte, kokių mineralų, ir kiek jų, jame yra. Jei mineralinių medžiagų yra daug, tai ženklas, kad reikia profilaktiką atlikti dažniau. Tam ieškokite specialaus vandens testavimo rinkinio.
Kiekvienas aparatas yra skirtingas ir kiekvienas vandens šaltinis yra skirtingas, tačiau bendras procesas yra toks pat. Panagrinėkime, kaip ir kodėl naudojami kalkių šalinimo valikliai, kad galėtumėte priimti sprendimą, kuris jums tinka. Ar naudoti citrinos rūgštį, ar actą, ar specialų gamyklinį tirpalą – tai asmeninis pasirinkimas.
- Citrinos rūgštis
Citrinos rūgšties natūraliai randama citrusiniuose vaisiuose, pavyzdžiui, citrinose ir laimuose. Ji parduodama sausų miltelių pavidalu turguose ir maisto prekių parduotuvėse. O dėl fizinio panašumo į valgomąją druską dažnai vadinama rūgščiąja druska. Ji naudojama kulinarijoje kaip acto ar citrinų sulčių alternatyva, kai reikia grynos rūgšties. Todėl ji puikiai tinkama kaip natūrali kavos aparatų kalkių šalinimo priemonė. Galbūt kyla klausimas, kaip išvalyti kavos aparatą su citrinos rūgštimi? Tai labai paprasta. Tereikia pasidaryti tirpalą citrinos rūgštį sumaišant su vandeniu pagal šį receptą: 100ml vandens ir du šaukštai citrinos rūgšties. Citrinos rūgšties privalumas yra tai, kad yra lengvai prieinama, nebrangi priemonė, kurią lengva naudoti. Tačiau dėl to per ilgesnį laiką jūsų aparate gali susidaryti kitokių nuosėdų. Galite su tuo kovoti naudodami skirtingas priemonės ir keisdami jas ciklo metu arba tris kartus iš keturių kartų naudodami citrinos rūgšties kalkių šalinimo tirpalą, o ketvirtą kartą naudoti gamyklinį produktą.
- Actas
Kalkių šalinimui galima naudoti ir seną distiliuotą baltąjį actą. Acto privalumas yra, kad jis yra pigus. Tačiau, yra manoma, kad jis yra mažiau veiksminga priemonė. Naudojant actą, pasidarykite tirpalą pagal šią formulę: 25-50% acto ir 50-75% vandens.
- Specialus nukalkinimo tirpalas
Kiekvienas iš šių produktų turi savo instrukcijas. Jei renkatės šį būdą, įsitikinkite, kad jis tinka jūsų kavos aparatui ir, kad jis yra 100 % natūralus. Kai kurie specialūs mišiniai gali tikti tik tam tikrų gamintojų ar modelių kavos aparatų remontui ir profilaktikai.
Be aukščiau paminėtų būdų galite surasti internete ir kitų sprendimų, tačiau čia išvardinti yra efektyviausi. Pavyzdžiui, dažnas pasiūlymas yra naudoti citrinų sultis. Tačiau jos ne visada gerai veikia kietą vandenį ir yra brangesnės nei actas ar citrinos rūgštis.
Nukalkinimo procedūra
Rinkoje yra daug skirtingų kavos aparatų. Visų pirma perskaitykite gamintojo rekomenduojamą nukalkinimo / remonto procedūrą, kad sužinotumėte konkrečias instrukcijas savo aparatui. Gali būti, kad turite automatinį valymo ir kalkių šalinimo funkciją. Jei taip, ja pasinaudokite. Jei ne, turėsite tai atlikti rankiniu būdu.
- Pasirinkite nukalkinimo priemonę
Iš pradžių pasirinkti gali būti sunku, bet kai įgusite, patys iš praktikos pamatysite, kuri priemonė jums priimtiniausia ir veikia geriausiai.
- Padarykite tirpalą
Jei naudojate citrinos rūgštį, miltelius reikia sumaišyti su vandeniu; jei naudojate actą, praskieskite jį vandeniu – o jei naudojate komercinį produktą, vadovaukitės instrukcijomis.
- Kavos aparato remontas skalavimo tirpalu
Nors kiekvienas kavos aparatas yra skirtingas, bendras procesas yra toks pats. Šiame žingsnyje pripildykite rezervuarą tirpalu (mišiniu su vandeniu) – lygiai taip pat, lyg ruoštumėte kavą. Jis teka per boilerį ir išteka per grupės galvutę. Taip pat jį reikėtų praleisti ir per garų lazdelę. Tirpalas teka per jūsų kavos aparatą ir išvalo nuo vandens mineralų ir kitų elementų susidariusias nuosėdas, bei kitas daleles. Tirpalas ištirpina ir pašalina kalkes, kad gaminant kavą jos nepatektų į jūsų kavą ar visai neužkimštų vamzdelių. Jei jūsų gyvenamojoje vietoje vanduo yra kietas, šį procesą galite atlikti du kartus, kad įsitikintumėte, jog pašalinote visus nešvarumus.
- Nukalkinimo tirpalo išvalymas
Atlikę skalavimą tirpalu nuo kalkių, šiame žingsnyje jau rezervuarą pripildykite tik vandeniu ir viską pakartokite iš naujo. Jums reikia išplauti ir pati skalavimo tirpalą. Tai atliekama siekiant įsitikinti, kad iš jūsų aparato išplauta visa citrinos rūgštis, actas ar kitas komerciniu būdu pagamintas kalkių šalinimo produktas. Juk nenorite, kad jūsų kava turėtų acto, citrinos rūgšties ar kito kalkių šalinimo produkto skonį.
- Patikrinimas
Kai baigėte remonto ir skalavimo procedūrą, stipriai įkvėpkite išbėgusį vandenį ir įsitikinkite, kad jaučiate tik vandens kvapą. Ne acto, citrinos rūgšties ar dar ko nors. Jei pajusite tokį kvapą, dar kartą grįžkite į 4 žingsnį ir paleiskite kavos aparato remonto / skalavimo funkciją. Tačiau, jei vanduo atrodo bent kiek drumstas, rekomenduojame pradėti visą procesą iš naujo. Vanduo turi būti skaidrus. Tik tuomet būsite tikri, kad jame neliko jokio kalkių šalinimo produkto. Jei nesate tikri, ar visas kalkių šalinimo tirpalas buvo išplautas iš jūsų aparato, galite naudoti valgomąją sodą, kad patikrintumėte, ar vandenyje vis dar yra tirpalo rūgščių.
Užsak.
1 Komentaras
Labai padejo si informacija, buvo keletas neaiskumu