Skip to content

Virtų morkų pyrago skonis nepamirštamas

Tokio skanaus morkų pyrago nebuvau dar valgiusi, kokio teko ragauti panašiai prieš dešimt metų. Jo skonį ir dabar jaučiu, deja, nežinau recepto. Gal kas esate kepę pyragą iš virtų morkų? Džiaugčiausi, jei pasidalintumėte jo receptu. Manau, ir kiti „Bangos“ skaitytojai būtų dėkingi.

Saldus, bet ne per saldus, minkštas, švelnus, glotnus, sotus… Žinoma, auksinės spalvos. Net nepatogu jį vadinti pyragu, nes vertas kur kas sudėtingesnio kepinio – torto – vardo. Visi tie epitetai skirti morkų pyragui. Juo mane pavaišino Gargžduose, bet atvežė iš Kauno. Kepė tą pyragą mano a. a. pusbrolis, kurio pomėgis buvo maisto ruošimas. Nei senose konditerijos knygose, nei jo užrašuose virtų morkų pyrago recepto nepavyko rasti. Nepadėjo ir paieška internete: perskaičiau daugybę morkų pyrago receptų, bet visi kepami iš žalių tarkuotų morkų. Tiesa, žinau dar vieną to nepamirštamo pyrago ingredientą – tai grietinėlė.

Pildome „Bangos“ skaitytojos prašymą: jei perskaitę prisiminėte, kad esate kepę virtų morkų pyragą, atsiųskite į „Bangos“ redakciją jo receptą el. p. korektore@gargzdai.lt arba paskambinkite tel. (8 46) 45 20 65.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių