„Bangadienio“ lūkesčiai pasiteisino su kaupu

Šiltos šypsenos, nuoširdūs apsikabinimai, geri palinkėjimai, dovanotos šokoladinės širdutės, pyragėliai, medus ir net mieliniai blynai su obuoliais – tokia puiki atmosfera vyravo „Bangos“ redakcijos jau ne pirmus metus organizuojamoje laikraščio prenumeratorių akcijoje, kuri praėjusį šeštadienį vyko Obuolių šventėje Gargžduose.

Nuolatinės „Bangos“ prenumeratorės sakė mėgstančios spręsti kryžiažodžius, sudoku, tad džiaugėsi, kad leidykla „Scandbook“ rajono laikraščio skaitytojams dovanoja leidinių.
 „Knygos ir laikraščiai yra neišskiriami, nes jie turi vieną bendrą tikslą – skaitytojus, kuriems tebėra svarbus būtent spausdintas žodis“, – įsitikinęs J. Lankučio bibliotekos direktorius J. Gutauskas kartu su „Bangos“ prenumeratoriais pasidžiaugęs „Scandbook“ dovanotomis knygomis.

Minėtą akciją esame praminę „Bangadieniu“, o po jos galime drąsiai teigti: prenumeratorių rajono laikraštis nepristigs ir kitąmet. Trims redakcijos darbuotojoms teko itin spėriai registruoti prenumeratos kvitus, mat eilė gargždiškių, norinčių užsiprenumeruoti „Bangą“ jau ateinantiems metams, neseko daugiau kaip dvi valandas.

„Bangos“ redakcijos kiemelį Obuolių šventėje aplankė nuolatinė laikraščio skaitytoja, Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Rūta Cirtautaitė. Rajono aktualijas šventės sūkuryje ji aptarė su „Bangos“ redaktore V. Butkuviene ir žurnaliste Agne Adomaite.Rajono laikraštį galėjo užsiprenumeruoti ir kitų vietovių, ne tik Gargždų gyventojai, tačiau norime paaiškinti, kad tokios kainų akcijos kaimiškosiose teritorijose negalime taikyti todėl, kad ten neturime savo laikraščio platintojų. Tai kaimiškose rajono teritorijose daro tik „Lietuvos paštas“. Betgi visiems norime priminti, kad „Banga“ jau du dešimtmečius taiko 10 proc. nuolaidą nuo savo laikraščio kainos pensininkams, neįgaliesiems. Tai tikrai daugumai skaitytojų yra sudaryta galimybė visada prenumeruoti pigiau.

VšĮ „Revilita“ vadovė Rekvita Bagdonienė su savo muzikaliuoju sūnumi Luku redakciją pavaišino mieliniais blynais su obuoliais. Patikėkite, jie buvo tokio skonio, kad burnoje tiesiog tirpte tirpo. Sutarėme, kad vėliau laikraščio rubrikoje „Gardžiuokimės“ paskelbsime jų receptą.
„Bangos“ skaitytojas, beje, ir rajono laikraščio tekstų, eilėraščių autorius Antanas Jocys neištvėrė redakcijai nepadovanojęs skanaus šakočio ir Obuolių šventėje rado progą pasikalbėti su redaktore.

Kiekvienam savo skaitytojui redakcija skyrė ypatingą dėmesį: vaišino būtent „Bangadieniui“ išverdama laikraščio redaktorės obuoliene, žurnalistų keptais pyragais, taip pat ragino dalyvauti prenumeratorių žaidime-loterijoje, kurioje buvo galima laimėti pakvietimus į jubiliejinį Vitalijos Katunskytės koncertą, taip pat firminius „Bangos“ marškinėlius bei, žinoma, knygų.

Įdomiais romanais, gyvenimo būdo knygomis, kryžiažodžių leidinėliais galėjome skaitytojus pradžiuginti ir nustebinti Gargžduose įsikūrusios leidyklos „Scandbook“, kuri jau kelerius metus remia vietinio laikraščio iniciatyvas, dėka. Prenumeratoriai dovanotais leidiniais itin džiaugėsi, sakė jau sugrįžtantys iš sodo darbų, iš atostogų užsieniuose ir ilgėjančiais rudens vakarais pasiilgstantys spausdinto žodžio.

Skaitytojams pageidaujant: redaktorės obuolienė

„Bangadienyje“ jau susiklostė tradicija, kad skaitytojus savo rankų darbo obuoliene nuolat vaišina redaktorė Vilija Butkuvienė. „Daug gardžių obuolienių prisiragavome Obuolių šventėje, o ši – pati gardžiausia“, – redakcijos žmonėms tvirtino skanautojai, primygtinai reikalavę ypatingosios obuolienės, kuri iš tolo priminė ikrus, recepto.

Redaktorė akcentuoja, kad obuolienė gardi todėl, kad obuoliai iš jos mamytės Onos, senos gargždiškės, sodo Gintaro gat‑vėje. Kokios rūšies tie obuoliai, šeimynykščiai nebeatmena, nes obelys rūpestingojo šviesaus atminimo tėvelio Stasio seniai sodintos. Juk Gintaro gatvei jau beveik 60 metų.

„Galbūt obuolienė tokia skani dar ir todėl, kad mano gimtojoje gatvėje gyvena labai geri žmonės, puikūs kaimynai, beje, visi jie – „Bangos“ skaitytojai. Visada jaučiu jų palaikymą“, – sako redaktorė. Ji atskleidžia, kad anksčiau Obuolių šventei jai talkindavo mama, kuri ir išvirdavo stebėtino skonio obuolienę. Mama sakydavusi, kad labai svarbu supjaustyti obuolius vienodai, virti ant silpnos ugnies, nuolat pamaišyti, o virimo laiką tiesiog nujausti. Taigi, gardumą lemia nuojautos ir saiko, ko, kiek ir kada dėti, įgūdžiai.

Šių metų šventei, vasarą itin pasiligojus redaktorės mamytei, skaniąją obuolienę virė jos sesuo Lina su vyru Daliumi Petrausku.

„Prisirenkame saldesnių obuolių maždaug 2 kg, jiems dar reikės apie 1 kg cukraus uogienėms bei 2 žaliųjų citrinų, kurios, matyt, taip pat turi įtakos ir ypatingai obuolienės spalvai. Nuluptus ir supjaustytus skiltelėmis obuolius apipyliau cukrumi, maždaug po 3 val. lengvai apvirinau, ir tik kitą dieną suvirinau. Kiek laiko maišant virinti, priklauso nuo klampumo. Galbūt apie valandą. Taip, nuojauta čia yra svarbiausias dalykas“, – dalindamasi su bangiškiais labai paprastu, bet nuostabaus skonio obuolienės receptu sako Lina. Beje, obuolienė skaniausia ką tik išvirta, kai praaušta. Žiemai į stiklainius sudėtos skonis jau bus ne toks.

Vilija BUTKUVIENĖ

A.VALAIČIO,

Laimos ŠVEISTRYTĖS nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content