Parodoje – gargždiškio skulptoriaus kūrybiniai vandenynai

A. VALAIČIO nuotr. iš „Bangos“ archyvo

Kovo 3 d., penktadienį, 17.30 val. KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) atidaroma retrospektyvinė skulptoriaus Algirdo Boso paroda „Plaukikas“.


Šiemet skulptorius Algirdas Bosas, gyvenantis Gargžduose, švenčia garbingą 80 metų jubiliejų. A. Bosas – ne tik lietuviškosios skulptūros grandas, veik gyvasis klasikas, jis vis dar aktyviai kuria, dalyvauja parodose ir simpoziumuose Lietuvoje ir užsienyje. Autoriaus kūrybinės tradicijos indėlis į Lietuvos meno istoriją – neabejotinas. Skulptoriaus darbai yra pasklidę ne tik Lietuvos miestuose ir miesteliuose, jie pasiekė užpolia­rinį ratą (Norvegija, Lofateno archipelagas) ir Aziją (Pietų Korėja).
Kelionę kūrybiniais A. Boso vandenynais išvysite parodoje „Plaukikas“. Taip pavadintas ir vienas iš parodoje eksponuojamų kūrinių. Parodos pavadinime atsiskleidžia menininko profesijos komplikuotumo metafora, nes kūrėjai dažnai plaukia prieš bangas, neria į gylį ir nuolat ieško naujų kūrybinių sprendimų bei iššūkių. Tai reikalauja ne tik talento ir kūrybiškumo, bet ir atkaklumo, kantrybės ir pasiryžimo rizikuoti. Be to, tai puikiai apibūdina ir menininko padėtį visuomenėje. „Plaukikas“ primena, kad menininkas yra žmogus, kuris turi savo tikslus, vizijas ir nuomonę ir kad jo kūryba yra būtina visuomenei, nes ji atskleidžia pasaulio grožį, sprendžia socialinius klausimus ir skatina žmones mąstyti ir jautriai reaguoti į aplinką.
Parodą „Plaukikas“ organizuoja ir įgyvendina VšĮ Klaipėdos dailininkų fondas ir Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių