Cepelinų mėgėjai Gargždų „Bulvės“ nepamiršta
Sekmadienį minint Tarptautinę cepelinų dieną radijo klausytojai išgirdo malonių atsiliepimų apie Gargždų valgyklą „Bulvė“. O juk čia lankytojai cepelinais valgydinami beveik 44-erius metus. Gerą vardą sukūrė čia dirbantys darbštūs žmonės.
Praėjęs šventadienis „Bulvės“ kolektyvui buvo įprasta darbo diena. Ir tik užsukę lankytojai priminė, jog tai Tarptautinė cepelinų diena. „Bulvėje“ juk negali nebūti cepelinų, – linksmai ištarė ilgametė šios valgyklos vyriausioji virėja Staselė Gelžinienė. – Pasikeitė technologijos, bet cepelinai gaminami taip pat: iš tarkuotų bulvių su įvairiu įdaru: mėsos, kepenėlių, varškės, daržovių. Nuo to ir kaina priklauso.“ Tačiau čia galima rinktis ir patiekalų iš mėsos, žuvies bei kita.
Tarptautinę cepelinų dieną „Bulvės“ kolektyvą pamalonino vienas lankytojas, prisiminęs, kad jaunystėje čia sukirto 12 cepelinų. Kai kuriems klausytojams tai buvo paskata užsukti į Gargždus ieškoti „Bulvės“. Tačiau pavėlavę rado uždarytą.
„Džiaugiamės, kad mus prisimena cepelinų mėgėjai ir užsuka pasivaišinti“, – sakė S. Gelžinienė.
Gargždų kooperatyvo pirmininkė Janina Jurkuvienė kalbėjo, jog „Bulvė“ nesureikšmina Tarptautinės cepelinų dienos – žymiai svarbiau Gargždų miesto gimtadienis. Ta proga šventės dalyviai nemokamai vaišinami cepelinais. Ji pasidžiaugė, kad prieš metus valgykloje buvo atnaujinta patiekalų atleidimo linija.
Virginija AUKŠTUOLYTĖ