Pirmenybė – sveikesniems patiekalams

Kavinės įkūrėja A. Marcinkeviča siūlo pasigaminti salotų su burokėliais ir silke.

Gargždų miesto centre įkurta „AMAM bistro“ padeda miestelėnams ir miesto svečiams pildyti Naujųjų metų pažadus, dienos meniu siūlo sveikesnių patiekalų, kuriuose daug daržovių, vertingų ingredientų.


Silkės ir burokėlių salotos
Kavinės įkūrėja Asta Marcinkeviča siūlo pasigaminti salotų su burokėliais ir silke. „Tai tarsi silkė pataluose, tačiau kitokia“, – užtikrino A. Marcinkeviča. Jums reikės įvairių salotų lapų, agurkų, kiaušinio, keptų bulvių skiltelių, marinuotų burokėlių ir silkių filė. Viskas pagardinama aliejumi ir balzaminiu actu. „Daugiau jokių padažų nededame, nepersistengiame. Svarbu, kad klientas matytų, jog valgo kokybiškus produktus, o ingredientai tarpusavyje apsikeičia skoniais ir puikiai nuteikia gomurį“, – šypsodamasi sakė pašnekovė.
Ji pastebėjo, kad žmonės vis labiau rūpinasi savo sveikata – brangiausiu turtu, todėl ieško sveikesnių patiekalų, į tai „AMAM bistro“ ir atsižvelgia. „Pastebėjome, kad daugėja nevalgančiųjų mėsos, todėl siūlome ir vegetariškų patiekalų. Tikrai nesakau, kad pas mus viskas sveika, tačiau kad sveikiau – taip“, – sakė Asta.


Patirties sėmėsi emigracijoje
Kavinės meniu Asta kuria pati: „Įkvėpimo semiuosi kelionėse, mėgstu eksperimentuoti, išbandyti naujus receptus. Pastebėjau, kad lietuviai vis atviresni naujovėms, nebijo išbandyti netikėtų skonių, vėliau pasako savo nuomonę.“ Anot pašnekovės, jau yra susiformavęs ir nuolatinių klientų ratas. „Mus renkasi tie, kurie yra pasiilgę naminio maisto, mums svarbu kokybė, todėl prioritetą teikiame paprastiems, sveikiems patiekalams“, – kalbėjo kavinės įkūrėja.
Verslą Gargžduose Asta su vyru latviu Ivo pradėjo po 15 metų emigracijos Airijoje. Ten Asta su drauge taip pat turėjo kavinę, tad įgijo didžiulę patirtį, kurią parsivežė į Tėvynę. Sutuoktiniai augina dukras Neringą ir Urtę, kurios taip pat po mokyklos mėgsta užsukti į „AMAM bistro“ ir išbandyti naujus patiekalus.

Agnė ADOMAITĖ
Asm. archyvo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių