Sofų – lovų pranašumai ir trūkumai

Miegamasis tikriausiai yra ta namų erdvė, kurioje žmogus praleidžia daugiausia laiko. Miegas labai svarbus faktorius, įtakojantis mūsų puikią sveikatą, savijautą ir darbingumą. Tad tinkamai parinkta lova, be abejonės, labai svarbus ir atsakingas sprendimas. Šiandien vis dažniau pasirenkamam ne tradicinės miegamojo lovos, o sofos – lovos. Kodėl gi egzistuoja tokia tendencija? 

Sofų – lovų trūkumai

Šį kartą  pasielgsime labai netradiciškai ir pradėsime nuo ne nuo gaminio privalumų, bet nuo trūkumų. O jų tikrai nėra daug. Vienas iš pagrindinių sofos – lovos trūkumų – tai, jog  reikia kasdien ištraukti miegamą dalį, o ryte ją vėl sustumti. Labai skubantiems ir nekantriems toks, tegul ir minimalus,  laiko gaišinimas gali šiek tiek nepatikti. Be to, taip dažnai naudojamas lovos miegamas  mechanizmas reikalauja šiokio tokio atsargumo ir švelnumo. Grubiai naudojama sofa – lova gali pradėti strigti ir netgi sulūžti. Taigi, tiek tų trūkumų. Tačiau jie yra išties niekis palyginus su privalumais, kuriuos turi šis baldas. 

Sofų – lovų privalumai

Vienos iš baldais prekiaujančių įmonių comfi.lt konsultantai teigia, jos sofos – lovos yra išties puikus baldas, kurį pagal savo skonį gali išsirinkti kiekvienas šioje jų svetainės kategorijoje. Pirmiausia, tai yra idealus sprendimas mažesniems būstams. Gyvenant mažame bute kiekvienas erdvės centimetras yra vertingas. Todėl sofa – lova puikiai dienos metu tarnaus, kaip sėdėjimui skirtas baldas, o nakties metu, kaip miegamojo lova. Tai tarsi suteikia galimybę vienoje erdvėje turėti du svarbius baldus. 

Net ir mažose erdvėse gyvenantys žmonės laikas nuo laiko sulaukia svečių. Be abejonės, jie neturi galimybės įrengti svečių kambarį. Štai sofa -lova tokiu atveju tikras pagalbininkas. Vadinasi,  net mažiausi būstai gali būti paruošti netikėtiems svečiams, užtikrinant komfortą tiek svečiui, tiek namų šeimininkui.

Taigi, neabejotinai sofos-lova yra optimalus sprendimas, kai reikia suderinti funkcionalumą, patogumą ir erdvės taupymą. Šiandienos šių baldų dizaino pasiūlymai labai platūs,  todėl net ir mažiausiuose būstuose galima sukurti stilingą ir funkcionalų interjerą.

Kaip sofą -lovą pritaikyti savo namų interjere? 

Šiandien galima rasti minimalistinių, tradicinių, klasikinių ar bofemiško stiliaus sofų – lovų. Kitaip tariant, kiekvieno žmogaus skoniui ir kiekvienam interjerui. Minimalistinis dizainas paprastai būna griežtesnių formų ir pastelinių spalvų. Tokia sofa puikiai atrodys šiuolaikinių jaunų žmonių taip mėgstamame minimalistiniame interjere. Taip taisyklė, tokie baldai paprastai būna labai funkcionalūs. Tad galimas dalykas, jog sofoje esantys stalčiai jums puikiai atstos ir komodą. 

Klasikinio stiliaus sofos – lovos pasižymi minkštesnėmis formomis ir spalvingesniais gobelenų raštais. Tačiau tai tikrai nereiškia, jog šie baldai yra mažiau funkcionalūs. Jos labiau  tinka erdvėms, kuriose dominuoja tradicinis arba kaimiškas dizainas. Taip  suteikdama interjerui prabangos ir elegancijos.

Jeigu esate kūrybiškos asmenybės ir savo namams norite sukurti išskirtinį įvaizdį, rinkitės bohemiško stiliaus sofas – lovas. Jos pasižymi įdomesnėmis formomis ir ryškiomis spalvomis. 

Svarbiausia – komfortas

Kad ir kiek diskutuotume, apie stilių ir dizainą, komfortas yra vienas iš esminių aspektų renkantis sofos-lovą. Kaip minėjome, miegas yra geros savijautos ir puikios sveikatos garantas, tad komfortiška lova ne kažkokia prabanga, o būtinybė. Svarbu sofos – lovos patogumas ir dienos metu. Juk vakare, po darbų dažnai kone visą vakarą praleidžiame žiūrėdami televizorių, skaitydami knygą ar naršydami telefone. Nugara po sunkios dienos būna pavargusi, tad patogus sėdėjimas prieš miegą ne ką mažiau svarbus už patį miegą. Taigi, galutinė išvada – renkantis sofą – lovą, svarbu ne tik įvertinti jos dizainą ir funkcionalumą, bet ir užtikrinti, kad ji atitiktų aukšto komforto standartus. Tiek dienos, tiek nakties metu.  

Užsak.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių