Gargžduose nebuvo, kur obuoliui nukristi

Gargždų bendruomenės atstovės švytėjo gera nuotaika.

14-osios Obuolių šventės puiki nuotaika praėjusį šeštadienį Gargžduose išsklaidė net susikaupusius lietaus debesis. Renginį bandžiusi sutrukdyti rytinė dargana atsitraukė įveikta šventės dalyvių pasiruošimo ir entuziazmo.
Gargždų kultūros centro rokenrolo ritmu organizuotoje Obuolių šventėje popietę nebebuvo vietos, net kur obuoliui nukristi. Jaunimo parke savo palapines su edukacijomis, obuolienėmis, pyragais, sultimis išskleidė Klaipėdos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus, policijos, Priešgaisrinės tarnybos, policijos atstovai, rajono bendruomenės, Vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras, Visuomenės sveikatos biuras, ukrainiečiai, „Bangos“ redakcija su prenumeratos akcija, kelios politinės partijos ir kiti šventės dalyviai. VšĮ „Revilita“ kavos šefai siūlė ne tik įvairių skonių kavos, bet čia pat kepė tokio gardumo blynus su obuoliais, kad nė vienas šventės dalyvis negalėjo praeiti pro šalį nesusigundęs paragauti. Susidomėjimo sulaukė ir pirmąkart Obuolių šventėje dalyvavusi rajono Savivaldybės „Tavo idėja“ komanda, nenuilstamai pasakojusi apie minėto konkurso galimybes. Kažkas galbūt tik šventėje pirmąkart pamatė Jono Lankučio viešosios bibliotekos mobilųjį autobusėlį ir sužinojo apie jo teikiamas paslaugas.
Gargždų miesto bendruomenė, paskelbusi gardžiausio obuolių pyrago konkursą, šiemet jį ir laimėjo, antroji vieta atiteko Kvietinių bendruomenės ir Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus jungtinei komandai. „Konkursą vertino nepriklausoma komisija, kuri labai pasidžiaugė kepėjų pastangomis, įvairiais receptais, kepinių estetiškumu. Konkurse rungėsi 19 dalyvių“, – sakė Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė, pasidžiaugusi šventės sėk­me, dalyvių geranoriškumu, koncertinės programos atlikėjais.
Įdomus šventės akcentas –„Kranto“ progimnazijos 200 m žemaitiškų raštų rankšluostis, siekiantis Lietuvos rekordo. Vakarėjant Jaunimo parke nugriaudėjo Gargždų motociklininkų grupė „Gride“, koncertavo vietos saviveiklininkai ir jaunieji talentai bei rokenrolo atlikėjas Egidijus Sipavičius.

Vilija BUTKUVIENĖ
A. VALAIČIO, A. JOKUBAIČIO nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių