Kam Klaipėdos rajonui reikalingi Tarybos nariai?

Asociatyvi nuotr.

Gal kažkam toks klausimas pasirodys juokingas. Gal kažkas iš viso nesupras, kodėl toks klausimas užduodamas dabar? Juk iki rinkimų dar daugiau nei metai. „Kai ateis rinkimai, tada ir galvosiu, ką rinkti“, – aš taip galvojau prieš trejus metus.


Tačiau taip jau atsitiko (valdžia kalta, ne aš), kad aš šiuo klausimu pradėjau galvoti dabar ir galvoju kasdien vis daugiau.
Sėdžiu ryte, valgau savo košę ir mąstau: o kam man tie 27 tarpusavyje negalintys susitarti, kuris gražesnis, įtakingesnis, šmaikštesnis ar net protingesnis? (Jei atvirai, paklausęs posėdžius aš dažnai suabejoju dėl vieno ar kito Tarybos nario adekvatumo, t. y. ne dėl grožio adekvatumo, o dėl proto sveikumo ir šviesumo).
Valgau per pietus keptą vištą ir vėl galvoju – o kam man tie 27 politikai, kuriems nusispjauti ant diplomatijos, moralės, demokratijos, įstatymų, gyventojų? (Jei atvirai, paklausęs paskutinio posėdžio sunerimau dėl kai kurių Tarybos narių sveikatos ir pagalvojau, kad jie ne tik nesupranta, už ką balsuoja, bet toks vaizdas, kad pamiršta, kur esą ir ką veikia).
Ir galų gale vakare, kai valgiau avokado-mango čatnį su krevetėmis, atėjo atsakymas į klausimą – nereikalingi man tie 27 Tarybos nariai. Užtenka man Administracijos armijos „klierkų“, kurie sunkiai vargdami (čia ne mano žodžiai) pasirengė sau strateginį ir biudžetą. Ar jūs girdite – jie pasirengė. Ne Tarybos narys Pirmas, ne Antras, netgi ne abstrakčiai – „valdančioji“, bet būtent jie – 300 „klierkų“, ir būtent sau pasirengė įgyvendinti. Nu gerai, jeigu jau supratome, kad 27 politikai čia niekuo dėti, tai tada kitas klausimas – o kas už tai atsakys? Kas prisiims atsakomybę? Niu tikrai ne 300 „klierkų“, o Pirmas, Antras, … 27 Tarybos narys turės atsakyti. Ir taškas.
P. S. Naktipiečiams gerdamas pieną su sausainiu pagalvojau, o jeigu koks svarbus „klierkas“ išeis iš darbo ir dings „administracinė atmintis“, kas tada? Kas tada supras, kas / kam / dėl ko slypi už x programos y. z. b. g. eilutės? Labai išsigandau tokios minties, bet turėtumėme miegoti ramiai – atsakys juk Pirmas, Antras, … 27 Tarybos narys. Turėtų. Aš visgi einu miegoti stipriai neramus. O tu?


Stanislavas ŽEMGULYS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių