Studentas džiaugiasi aviacijos vadybos studijomis

Aviacijos vadybos studijos Algimantui netrukdo siekti net čempiono titulo: atkakliai treniruodamasis studentas tapo Lietuvos 800 metrų bėgimo vicečempionu.

„Šiandien mano didžiąją dalį kasdienybės užima dvi mano aistros – aviacija ir bėgimas. Labai džiaugiuosi, kad Kazimiero Simonavičiaus universitete studijų grafikas yra labai lankstus, todėl tai suteikia galimybę toliau profesionaliai treniruotis lengvosios atletikos varžyboms. Kadangi buvau Lietuvos 800 metrų bėgimo vicečempionas, džiaugiuosi, jog studijų tvarkaraštis man leido sugrįžti į treniruotes po pertraukos ir siekti čempiono titulo“, – savo sėkmės istorija dalijosi Kazimiero Simonavičiaus universiteto Aviacijos vadybos studijų programos studentas Algimantas Žemaitaitis.


Grafikas leidžia derinti
Kaip teigia KSU studentas Algimantas, jo studijų kelionė aviacijos srityje prasidėjo nuo avionikos studijų kitame universitete. Įsidarbinęs Vilniaus oro uoste antžeminio aptarnavimo įmonėje keleivių aptarnavimo agentu ir pamatęs viską iš vidaus, nusprendė, jog avionikos inžinieriaus profesija yra ne jam. Žymiai labiau patiko bendrauti ir dirbti su žmonėmis, nes toks darbas dinamiškesnis ir įvairesnis.
„Pradėjęs domėtis kitomis aviacijos studijų programomis Lietuvoje, iš pažįstamų aviacijos sektoriuje išgirdau apie aviacijos vadybos studijų programą Kazimiero Simonavičiaus universitete. Buvo tik geri atsiliepimai, pradėjau ieškoti daugiau informacijos, pagaliau priėmiau tvirtą sprendimą, jog noriu pabandyti ir aš“, – savo kelią į Aviacijos vadybos studijas prisiminė KSU studentas A. Žemaitaitis.
Algimantas nesitikėjo, jog studijų grafikas Kazimiero Simonavičiaus universitete gali būti toks lankstus, nes jis gali derinti net keletą mėgstamų veiklų ir darbą Vilniaus oro uoste.
„Iš tikrųjų labai padeda teigiamas dėstytojų nusiteikimas ir bendradarbiavimas. Smagu ir tai, jog universiteto bendruomenė nuolat kviečia į įvairius seminarus, renginius, paskaitas, kuriose savo srities profesionalai dalijasi savo patirtimi ar pristato praktikos ir karjeros galimybes“, – savo studijų pasirinkimu džiaugėsi Aviacijos vadybos studijų programos studentas.


Pelnė pažangumo stipendiją
„Aviacijos studijose Kazimiero Simonavičiaus universitete dažniausiai gauname užduotį parengti kelis projektus per semestrą, tad tenka susidėlioti prioritetus ir gerai susiplanuoti savo laiką, kad viskas būtų atlikta laiku ir dėl skubėjimo nenukentėtų kokybė. Kita svarbi asmeninė savybė – gebėjimas dirbti komandoje. Taigi, reikia išmokti ne tik argumentuotai išsakyti savo nuomonę, tačiau ir aktyviai klausytis kitų komandos narių, išgirsti jų idėjas ir ieškoti efektyviausio bendro sprendimo. Nuolat aptariame naujienas aviacijos sektoriuje, daugelis užduočių atliepia šių dienų aktualijas. Taip ir mokytis įdomiau, ir gaunamos žinios naudingesnės“, – savo įžvalgomis dalijosi KSU Aviacijos vadybos bakalauro studijų studentas Algimantas.
Nepaisant to, kad A. Žemaitaitis studijas pradėjo valstybės nefinansuojamoje vietoje, savo atkaklumu ir pastangomis jam pavyko pasiekti gerų rezultatų, kuriuos universitetas įvertino ir skyrė pažangumo stipendiją. „Tad norintiesiems studijuoti Kazimiero Simonavičiaus universitete linkiu tikrai nebijoti, būtinai išbandyti savo jėgas. Nors studijos yra mokamos, bet šis KSU yra labai lankstus dirbantiems studentams. Galimybė dirbti padeda susitaupyti pinigų studijoms ir tuo pat metu kaupti akademinę patirtį ateičiai. Universitetas organizuoja įvairius susitikimus su aviacijos sektoriaus įmonėmis, kurios pristato galimybes įsidarbinti ir noriai priima universiteto studentus į savo komandas. Dėstytojai yra ir savo sričių profesionalai, sugebantys sudominti ir perteikti naujausias žinias studentams. Dabar drąsiai galiu sakyti, kad esu ten, kur man patinka. Tad ir visiems norintiems studijuoti linkiu, jog KSU taptų tuo pasirinkimu, kuris atrodytų teisingas ir tinkamas“, – linkėjo apsispręsti tiems, kurie yra profesijų kryžkelėje, KSU Aviacijos vadybos bakalauro studijų studentas Algimantas.


Parengė Vita VITAITĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių