Gardžiuokimės su „Brožių virtuvės“ gardumynų kepėjais

Pirmajame Klaipėdos regiono turizmo forume, praėjusią savaitę vykusiame Priekulės meno ir kultūros centre, apie 170 svečių gardžius pietus paruošė Brožių kaimo bendruomenės įmonė „Brožių virtuvė“.
Matyt, ne veltui forume buvo akcentuota, kad viena iš patraukliausių turizmo sričių yra gastronominis turizmas. Po sočių pietų forumo svečius gundė kava su gardumynais: akį traukė makarunai, kanelės, įvairūs kiti pyragaičiai. „Brožių virtuvės“ vadovė Vida Riaukienė džiaugėsi, kad jų komandą papildė Marius Budrys, mėgstantis nustebinti konditerijos gaminiais. Ypatingai giriamas Mariaus iškeptų makarunų receptas. Tačiau jis tik nusišypso, paprašytas atskleisti šio kepinio receptą.
„Mano makarunų receptas yra mano paslaptis, tačiau galiu pasakyti, kad skonį lemia kokybiški produktai ir geros rankos“, – patikino Marius, mielai papasakojęs, kaip išsikepti braunį, kuriame mažai miltų.
Pyragui iškepti reikės 250 g juodojo šokolado, būtinai 85 proc., 3 kiaušinių, 60 g miltų, 60 g cukraus, vanilės ekstrakto.
Ištirpintą šokoladą supilame į išplaktą kiaušinių ir cukraus, miltų masę, įdedame vanilės ekstrakto. Pyragą kepame apie 28 min. 180 0C įkaitintoje orkaitėje.
Vilija BUTKUVIENĖ