Gardžiuokimės… su gargždiške Daiva Šimuliūniene

Vilijos BUTKUVIENĖS nuotr.: VšĮ „Revilita“ kasmet Obuolių šventėje kepa ypatingai gardžius blynus, o tešlą visada užmaišo D. Šimuliūnienė (pirma iš kairės). Rekvita Bagdonienė džiaugėsi, kad blynai sulaukė tiek gerų atsiliepimų.

Kaip šį rudenį gausu obuolių, taip ir Obuolių šventės atgarsių, kurie vis dar pasiekia „Bangos“ redakciją. Laikraščio prenumeratoriai, Obuolių šventėje VšĮ „Revilita“ komandos pavaišinti mieliniais blynais, sakė tokių skanių gyvenime nevalgę ir paprašė sužinoti receptą.
„Revilitoje“ kūrybinius užsiėmimus vedanti Daiva Šimuliūnienė, išgirdusi tokias blynų pagyras, tik nusijuokė: „Mieliniai obuolių blynai – Obuolių šventės tradicija. Recepto variacijų pilnas internetas, o blynus galima kepti ne tik su obuoliais, bet ir bananais, razinomis ar spanguolėmis.“ Daiva sakė, kad jos šeima kasdien blynų nevalgo, bet Užgavėnių be jų neįsivaizduoja.
Obuolių šventėje keptiems blynams D. Šimuliūnienė tešlai sunaudojo 4 pakelius sausų mielių, 2 kilogramus miltų, 1 litrą pieno, 5–6 kiaušinius, truputį cukraus ir žiupsnelį druskos, žinoma, ir obuolių, kurių negailėjo.
„Į dubenį suberiu mieles, supilu šiltą, bet ne karštą pieną, įberiu cukraus ir išmaišau. Uždengusi palaikau, kol suputos. Kitame dubenyje išplaku kiaušinius. Vėliau įmaišau į mielių ir pieno masę. Tada sijoju miltus, įberiu druskos, pripjaustau mažais gabaliukais obuolių ir palieku tešlą šiltai 2 valandas“, – pasakojo įgudusi šiuos blynus kepti Daiva.
Jeigu pavyks numanyti, kada aliejus įkaito, kad galėtumėte dėti šaukštais blynų tešlą, kepsite neskubėdami, tikriausiai ir jūsų blynai bus perkepę, nesudegę ir labai gardūs. O jei išsimaišysite tešlą iš tokio kiekio produktų, iš kokio kepė Daiva, galėsite pusę kaimo ar kelias Gargždų gatves pavaišinti – visiems bus šventė!

Laima ŠVEISTRYTĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių