Gardžiuokimės… su vaišingąja Kvietinių bendruomene

Kvietinių bendruomenės nariai ir pirmininkas G. Girgždis Žolinės šventėje pasitikdami choristes iš Lvivo draugiškai privirė skanių cepelinų.

Šiandien Gargžduose vyksta tradicinis Lietuvos cepelinų virimo čempionatas. Kol varžytuvių komandos dar tik kaičia puodus, Kvietinių bendruomenė pirmadienį, minėdami Žolinę ir laukdami mielų svečių iš Lvivo, cepelinų privirė mažiausiai šimtą!

Šventės dalyvius nuotaikingai sriuba vaišino Zigmantas ir Laura.


Kvietinių bendruomenės centro pirmininkas Gediminas Girgždis šventėje akcentavo, kad cepelinus nuoširdžiai ir sutelktai virė geriausios Kvietinių kaimo gaspadinės. „Jei rungtumėmės cepelinų virimo čempionate, mums čempionų titulas garantuotas! Dabar dar tik repeticiją padarėme“, – juokavo kvietiniškiai, privirę cepelinų didžiausius puodus, skanaus spirgučių padažo samtelio ant kiekvieno cepelino nepagailėję.
Vien bulvių du maišai tarkiams buvo priskusta! Iš tiesų Kvietinių bendruomenė verta didžiulio pagyrimo: gardžiais cepelinais pavaišino ne tik viešnias choristes iš Lvivo, koncertavusias šventėje, bet ir šventės dalyvius. Niekam nereikėjo seilės varvinti, kas tik paprašė šeimininkių, tai ir buvo pamaloninti ne tik cepelinais, bet dar ir kefyro stiklinaite.
Jei galvojate, kad Žolinėje cepelinai buvo vienintelės vaišės, tai nežinote kvietiniškių vaišingumo lygmens.


Saulės nutviekstoje šventės aikštėje skleidėsi viliojantis kvapas. Taip kvepėjo pakepintų šviežių daržovių sriuba. Ko reikia tokiai sriubai? „Reikia turėti taiklią akį ir tvirtą ranką“, – šypsodamiesi recepto paslaptį atskleidė kvietiniškiai Zigmantas Rudgalvis ir Laura Stankienė. Tačiau svarbiausias ingredientas esąs meilė, be jos joks patiekalas nebūsiąs gardus. „Kvietinių bendruomenei su meile pavaišinti šventės svečius, ypač koncertuojančius ukrainiečius, – labai malonu. Geriau gyvensime visi, jei dalinsimės gerais darbais, jei geros žinios sklis greičiau nei blogos“, – įsitikinę nuotaikingieji kvietiniškiai.

Vilija BUTKUVIENĖ
Andriaus JOKUBAIČIO nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių