Lengvi desertų receptai, kai norisi kažko saldaus

Esate tikrų tikriausias smaližius? Norite namuose pasigaminti lengvą, bet itin skanų desertą? Džiaugiamės, kad atsivertėte šį straipsnį. Mat prieš jūsų akis – lengvi desertų receptai, kurie sužavės tiek jauną, tiek seną.

Šokoladiniai putėsiai

Norite lengvo deserto? Tokiu atveju namų gamybos šokoladiniai putėsiai – puikus pasirinkimas. Pasigaminsite per mažiau nei 20 min ir galėsite mėgautis maloniu skoniu. Beje, šis desertas – tikrų tikriausiais išsigelbėjimas, jei užsuko neplanuoti svečiai!

2 porcijoms jums reikės:

  • 1 stiklinės 35 proc. riebumo grietinėlės;
  • 80 g juodojo šokolado;
  • 1,5 v. š. cukraus pudros;
  • ½ a .š vanilės ekstrakto;
  • vyšnių (papuošimui).

Gaminimo eiga:

  1. Į nedidelį puodą supilkite pusę turimos grietinėlės. Užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.
  2. Gabaliukais sulaužytą šokoladą įdėkite į puodą su karšta grietinėle. Maišykite tol, kol šokoladas ištirps.
  3. Į kitą dubenėlį supilkite likusią grietinėlę, vanilės ekstraktą, suberkite cukraus pudrą. Visą šią masę išplakite elektriniu plakikliu, kol grietinėlė nebekris nuo plakiklio šluotelių.
  4. Po truputį plaktą grietinėlę įmaišykite į šokolado-grietinėlės masę.
  5. Šokoladinius putėsius supilkite į dailias desertines taures. Bent pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
  6. Papuoškite vyšniomis (nebūtina) ir ragaukite – skanaus!

Sausainiai su avokadu ir šokolado gabalėliais

Mėgstate eksperimentuoti virtuvėje? Esate unikalių receptų gerbėjas? Tokiu atveju siūlome pasigaminti gardų desertą su… Avokadu. Patikėkite, šie sausainiai tikrai labai gardūs.

2 skardoms sausainių jums reikės:

  • 2 sunokusių avokadų;
  • 2/3 stiklinės rudojo cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 stiklinės miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 stiklinės juodojo arba pieninio šokolado gabaliukų;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia, nulupkite avokadus ir išimkite kauliukus.
  2. Dubenėlyje avokadų minkštimą suplakite su cukrumi. Tada, į šią masę įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstraktą. Viską labai gerai išmaišykite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Tada juos įmaišykite į avokadų masę. Supilkite šokolado gabalėlius ir viską išmaišykite.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių šilumos. Kol orkaitė šyla, ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite sausainius.
  5. Kepkite 15–20 min, kol sausainiai lengvai paruduos. Išorė turėtų būti traški, o vidus dar šiek tiek minkštas.
  6. Galite ragauti. Skanaus!

Jogurtinis desertas su vaisių padažu

Pabaigai norime pasiūlyti dar vieną itin lengvą desertą. Jam pasigaminti tiks bet kokie vaisiai ar uogos. Tiesa, šį kartą norime pasiūlyti persikų ir aviečių kombinaciją.

Jums reikės:

  • 200 g 35 proc. riebumo grietinėlės;
  • 200 g graikiško jogurto;
  • 2 v. š. cukraus pudros;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 300 g aviečių;
  • 300 g persikų;
  • 60 g cukraus.

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiais gabalėliais supjaustykite persikus. Perpus perpjaukite avietes.
  2. Vaisius ir uogas suberkite į nedidelį puodą. Taip pat suberkite cukrų, įpilkite šiek tiek vandens (kad apsemtų). Virkite maždaug 6 min, kol padažas sutirštės.
  3. Pasigaminkite kremą. Į dubenį supilkite grietinėlę, suberkite cukraus pudrą. Viską išplakite elektriniu plakikliu, kol masė taps standi.
  4. Į grietinėlę įmaišykite graikišką jogurtą ir vanilės ekstraktą.
  5. Sluoksniuokite desertą: į taurę įpilkite šiek tiek vaisių padažo, dėkite šaukštą kremo ir procesą kartokite.
  6. Desertas pagamintas. Pasimėgaukite!

Užsak.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content