Medsėdiškiai ruošiasi Helovinui

Seniūnaitė L. Vainienė: „Mūsų sukurtos kompozicijos Medsėdžiuose kuria gerą nuotaiką.“

Išmoningos daržovių kompozicijos papuošė Medsėdžių kaimo prieigas šalia bendruomenės aikštelės. Tai ženklas, kad jaunieji medsėdiškiai ruošiasi Helovinui. Gerą nuotaiką iš čia išsiveža svečiai.
Įsibėgėjant rudeniui, Medsėdžių kaimo seniūnaitė Laima Vainienė subūrė jaunimą ir kartu sukomponavo iškalbingas kompozicijas iš moliūgų ir kitų daržovių. Šalia bendruomenės aikštelės atsistojusi įspūdinga dama Moliūgienė kviečia medsėdiškius atnešti savo užaugintų moliūgų, kuriuos susirinkę bend­ruomenės žmonės skaptuos, pjaustinės ir pavers žibintais. Prieš Heloviną šie nušvis aikštelėje. „O jaunimas tą naktį šėls“, – sakė L. Vainienė, kuri su šeima sukūrė šias kompozicijas. Tai byloja šios šventės ženklas – tinkluose įsipainiojęs fantastiškas voras.
Medsėdiškiai atsiliepia į entuziastų kvietimą ruoštis Helovinui, nors vyresnės kartos žmonėms ši šventė atrodo svetima, tarsi įsibrovėlė viešnia. Betgi ji kuria gerą nuotaiką, kurios nebūna per daug. Dovilų seniūnijos seniūnė Nijolė Ilginienė gyrė seniūnaitę L. Vainienę už iniciatyvas, aktyvumą, jaunimo įtraukimą į bendruomenės veik­las.
Virginija AUKŠTUOLYTĖ
Autorės nuotr.


Moliūgų sriuba
Reikės 1 litro daržovių sultinio, 1 kg moliūgo, 2 nedidelių morkų, 100 mililitrų 35 proc. riebumo grietinėlės (galima keisti pienu), 1 svogūno, 3 šaukštų pomidorų pastos (nebūtina), 3 skiltelių česnako, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukštelio malto imbiero (arba pagal skonį), pagal skonį druskos, šiek tiek juodųjų pipirų.
Moliūgą supjaustyti stambesniais gabalėliais, svogūną supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti.
Į puodą pilti aliejaus, įkaitinti. Berti svogūną ir pakepinti 5–6 min. Dėti česnaką, morkas ir maišant pakepinti 2–3 minutes. Į puodą dėti moliūgą, supilti sultinį, pomidorų pastą, berti imbierą ir permaišyti. Užvirinti, tada uždengti puodą dangčiu ir virti ant nedidelės kaitros apie 20–30 min. arba kol moliūgas suminkštės. Viską sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Supilti grietinėlę ir dar pakaitinti 1–2 min. Jei sriuba atrodo per tiršta, papildomai įpilti sultinio arba vandens. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content