Pavlova – skanus ir estetiškas desertas, puikiai tinkantis ir Kalėdoms

Nors, kalbant apie mitybą, ypač – saldumynus, dažnai susiduriama su įvairiais draudimais ir ribojimais, be pastarųjų sunkiai įsivaizduojamos šventė. O ir savo kasdienybę, sutikite, kartais norisi pagardinti kąsneliu saldėsio. Jei tai – toks gaivus ir lengvas skanėstas, kaip, pavyzdžiui, Pavlova, patenkinti turėtų būti visi: tiek Jūsų sveikata ir kūno linijos (juk retkarčiais pasimėgauti tikrai galima), tiek ir, žinoma, skonio receptoriai, kuriems šio morenginio deserto degustacija yra tikrų tikriausia šventė.
Jei vis dar svarstote, kokį skanėstą padėti ant šventinio stalo artėjančių didžiųjų metų švenčių proga, o gal planuojate kitų asmeninių švenčių, pavyzdžiui, vestuvių ar krikštynų meniu, Pavlova – puikus pasirinkimas, vertinamas dėl savo skonio, estetikos ir kitų žemiau aptartų privalumų.
Unikali, skonio receptoriams maloni tekstūra
Atkandus Pavlova torto kąsnelį, pajusite traškų išorinį sluoksnį, po to – minkštą, purų vidų. Toks desertų tekstūros kontrastas suteikia išskirtinę, nedaug analogų turinčią degustavimo patirtį.
„Lengva“ sudėtis
Pavlovos sudėtyje esantys ingredientai (kiaušinių baltymai, grietinėlė, vaisiai, uogos) lemia šio tipo deserto „lengvumą“. Tai – savybė, kurios, užuot „užkimšus“ skrandį riebiais, itin saldžiais, sunkiai virškinamais saldumynais, pageidauja dažnas.
Natūralumas
Kalbant apie Pavlovos sudėtį, svarbu paminėti ir šio deserto natūralumą, susijusį su gamyboje naudojamu minimaliu ingredientų kiekiu. Aišku, siekiant garantuoti natūralumą, svarbu būti tikriems, jog gamintojas (jei nusprendžiame šį tortą pirkti, o ne išbandyti savo konditerinius gebėjimus) nenaudoja perdirbtų produktų ar cheminių priedų.
Be glitimo
Gaminant Pavlovą, nėra naudojami miltai, tad tai – tortas, puikiai tinkantis žmonėms, kurie šios medžiagos netoleruoja arba yra atsisakę sąmoningai.
Šviežumas
Pavlova torto papuošimui yra naudojami švieži vaisiai ar uogos, harmoningai derantys su saldžiu morengu ir plakta grietinėle bei suteikiantys šiam desertui nepakartojamo gaivumo. Žinoma, šios rūšies deserto šviežumas tiesiogiai susijęs ir su pagaminimo laiku. Štai, atvykus į sostinėje įsikūrusią kavinę „Pavlova“ (pavadinimas taikliai sufleruoja, kokie saldumynai dominuoja meniu), desertas yra surenkamas tik gavus kliento pateiktą užsakymą, o ne patiekamas iš jau pagamintų. Žinoma, šis procesas, atliekamas įgūdusių meistrų rankomis, tikrai neprailgsta: Pavlova desertas gali būti surenkamas vos per 5 minutes. Aišku, tai priklauso nuo kavinėje esančių klientų kiekio, tad, nenorintys laukti, turėtų rezervuoti vietą, o kartu – ir norimą užsakymą – iš anksto.
Estetika
Užtenka pažvelgti į Pavlova nuotraukas, esančias internete, jog taptų aišku: tai – neabejotinai vienas estetiškiausių desertų, būtent dėl šios priežasties dažnai patiekiamas ir ant saldaus šventinio stalo. O, pamačius savo akimis, kokį prabangos įspūdį sukuria puošybai naudojamos grietinėlės ir uogų/vaisių derinys, tai dar akivaizdžiau.
Universalumas
Dėl galimybės deserto puošimui rinktis įvairius vaisius ar uogas, Pavlova – universalus desertas, kurį galima pritaikyti įvairioms šventės ir asmeninėms progoms: pradedant – gimtadieniais ar vestuvėmis ir baigiant vasaros vakarėliais ar Kalėdomis.
Kalbant apie universalumą, svarbu pažymėti, jog Pavlovos receptas gali būti koreguojamas, atsižvelgiant į individualius poreikius. Pavyzdžiui, plaktą grietinėlę galima pakeisti augaliniais pieno produktais, jei šį tortą norima padaryti „draugišku“ asmenims, netoleruojantiems laktozės.
Paprastai paruošiamas
Nepaisant vizualiai įspūdingos išvaizdos, Pavlova – gana lengvai pagaminamas skanumynas, galintis tapti firminiu net ir tais atvejais, kai jį gaminantis žmogus negali pasigirti stipriais kepėjo įgūdžiais. Aišku, jei norite šiuo desertu mėgautis iš karto, neįdedant jokių pastangų ar, įsitraukę į nesibaigiančių prieššventinių darbų sūkurį, itin akivaizdžiai juntamą prieššventiniu Kalėdų laikotarpiu, rinkitės jau pagamintą tikrų šios srities profesionalų.
Pavlova tortas – tai skanėstas, kuriame telpa geriausios desertų savybės: pradedant skoniu bei estetika ir baigiant natūralia, kokybiška sudėtimi.
Užsak.