Šiauliuose, Klaipėdoje ir Vilniuje rengiamas Gero maisto festivalis sieks nustebinti net užkietėjusius gurmanus
Jau šį šeštadienį, kovo 23 d., Šiaulių „Akropolis“, o kitą mėnesį – balandžio 6 d. Klaipėdos „Akropolis“ ir balandžio 13-14 d. Vilniaus „Akropolis“ lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį.
„Su „Akropoliu“ bendradarbiaujame jau keletą metų, čia organizuojame keletą kasmetinių renginių. Pastebėjome, kad daug centro lankytojų domisi maistu, maisto kultūra, ieško, kuo paįvairinti savo stalą. Todėl nusprendėme surengti specialiai maistui ir gėrimams skirtą renginį“, – kalbėjo Gero maisto festivalio iniciatorė, renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė.
Trijuose miestuose organizuojamas renginys nustebins asortimentu: atėjusieji galės įsigyti konditerinių gaminių, mėsos ir pieno produktų, jūrų gėrybių, prieskonių ir pagardų, rūšinės kavos, arbatos, kakavos, kombučios ir kitų gaiviųjų gėrimų, kulinarinio paveldo, egzotinių produktų, vegetariškos ir veganiškos produkcijos, sveiko maisto, papildų, gurmaniškų grybų, smulkios virtuvinės technikos, indų, įrankių. Festivalyje vyks degustacijos – bus galima paskanauti įvairių naujovių.
Renginyje dalyvaus maždaug pusšimtis dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. „Matome, kad tradicinė lietuviška virtuvė yra tikrai vertinama, tad pakvietėme keletą dalyvių, puoselėjančių senąsias maisto gaminimo tradicijas, o dar keletą – tokių, kurie jų įkvėpti kuria kažką naujo. Taip pat norėjome kuo plačiau pristatyti pasaulio virtuvę, tad pakvietėme svečių tiek iš kaimyninių šalių, tiek iš tolimų egzotinių. Savo gaminius festivalyje pristatys įmonės ir ūkiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Graikijos, Portugalijos, Šri Lankos, Tailando“, – žadėjo V. Viteikaitė.
Bus galima rasti sveiko, ekologiško maisto, produktų, skirtų besilaikantiems įvairių dietų, pvz., vegetariškos, veganiškos, ajurvedinės, keto, gaminių be cukraus ar glitimo ir t. t., taip pat – įvairių maisto papildų. Pasak organizatorės, atrenkant dalyvius didžiausias dėmesys yra skiriamas maisto kokybei, natūralumui. „Žemos kokybės gaminių, kuriuose skonis išgaunamas mononatrio glutamato pagalba, svoris didinamas pridedant celiuliozės, o tarp sudedamųjų dalių – ilgas sąrašas sintetinių priedų, nepriimame: mes už tikrą maistą“, – pabrėžė moteris.
Renginyje stendus turės ir didelės įmonės, ir maži vieno žmogaus ar šeimos verslai. „Šis festivalis – puiki proga pristatyti naujienas, o startuoliams – apskritai pasirodyti „liaudžiai“, išsibandyti savo produktus“, – aiškino pašnekovė.
Festivalyje bus įvairių gurmaniškų dalykų, pasaulyje populiarių, bet lietuviams dar mažai pažįstamų produktų, inovatyvių maisto gaminių. „Bus galima įsigyti iš grikių miltų keptų šakočių, duonos su rugiagėlių žiedais, uogienės iš pušų kankorėžių, liofilizuotų ledų, iš arbatos pagamintų guminukų, kavos su grybais, Lietuvoje sparčiai populiarėjančių rauginių gėrimų“, – vardijo V. Viteikaitė. Pasak jos, nustebinti bus net tie, kurie mano, kad jau yra išragavę viską. Be to, kadangi prekiaus patys gamintojai ar jų tiesioginiai atstovai, daug ko įsigyti bus galima su nuolaida.
Be maisto ir gėrimų atėjusieji taip pat ras smulkios buitinės technikos, įvairių virtuvės rakandų, receptų knygų.
Renginys nurodytomis dienomis vyks nuo 10 iki 18 val. Įėjimas nemokamas. Daugiau informacijos apie renginį: Facebook
Organizatorių archyvo nuotraukos
Pranešimas spaudai