6 vertingi maisto pjaustymo patarimai

Tinkamas maisto pjaustymas yra svarbus maisto gaminimo etapas, nes jis gali turėti įtakos patiekalo skoniui, tekstūrai ir bendrai išvaizdai. Nesvarbu, ar pjaustote svogūną kubeliais, ar kepsnį griežinėliais – tinkami būdai gali daug ką pakeisti. Taigi, dalinamės keletu patarimų, kaip galite pagerinti maisto pjaustymą.

1. Naudokite aštrų peilį

Visų pirma, naudoti buką peilį gali būti pavojinga, nes norint perpjauti maistą reikia daugiau jėgos. Antra – juo atliekami pjūviai gali būti nelygūs, o trečia – neaštraus peilio naudojimas gali varginti riešą. Taigi, ruošdami maistą, pasirūpinkite, kad jūsų naudojamas virtuvinis peilis būtų aštrus. Taip pjaustyti galėsite lengviau, greičiau ir tiksliau.

2. Tinkamai laikykite peilį

Norint atlikti lygius ir tikslius pjūvius, svarbu tinkamai laikyti peilį. Kaip tai padaryti? Rodomąjį pirštą padėkite ant peilio rankenos viršaus, o likusiais pirštais apimkite rankeną. Toks įrankio laikymas užtikrina stabilumą ir kontrolę, o tai svarbu atliekant tikslius pjūvius.

3. Naudokite tinkamą pjaustymo lentelę

Pjaustymo lentelė suteikia stabilų pjaustymo paviršių, padeda apsaugoti stalviršius ir patį peilį. Rekomenduojama naudoti neslidžią pjaustymo lentelę, kad pjaustant ši nejudėtų. Taip pat svarbu įvertinti, kad jos medžiaga nepažeistų ir nenudilintų peilio. Geriausios šiuo atžvilgiu yra medinės, plastikinės ir silikoninės pjaustymo lentelės.

4. Pjaustykite tolygiai

Nors kai kam tai gali pasirodyti nereikšminga smulkmena, pjaustydami daržoves, stenkitės jas supjaustyti panašaus dydžio gabalėliais. Taip užtikrinsite, kad jos iškeps / išvirs tolygiai. Be to, paruoštas patiekalas atrodys patraukliau, kas ypač aktualu laukiant svečių.

5. Sūpuokite peilį

Tam, kad pjaustymas būtų efektyvesnis, peilį judinkite sūpuodami. Jo galiuką padėkite ant pjaustymo lentos ir vadinamuoju peilio kulnu pjaustykite maistą. Naudojant tokį metodą, pjaustymas bus saugesnis, o įrankis geriau valdomas.

6. Pjaustykite atsargiai

Pjaustydami maistą neskubėkite, ypač jei naudojate aštrų peilį. Judinkite jį lėtai ir apgalvotai. Būkite atsargūs ir pernelyg stipriai nespauskite peilio, kad šis nenuslystų ir nesusižeistumėte. Juk nieko nenori, kad maisto gaminimas baigtųsi trauma.

Pasinaudoję šiais paprastais patarimais, galite užtikrinti, kad maistas bus supjaustytas tiksliai ir tolygiai. Be to, tokiu būdu pagaminti skanų ir patraukliai atrodantį patiekalą bus kur kas lengviau. Tegul virtuvėje praleidžiamas laikas jums būna malonus, o rezultatai – džiuginantys.

Užsak.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių