2019 M. KLAIPĖDOS RAJONO KREPŠINIO VARŽYBŲ „BANGOS“ LAIKRAŠČIO MAŽAJAI TAUREI LAIMĖTI

N U O S T A T A I

I. TIKSLAS IR UŽDAVINIAI

1.1. Populiarinti krepšinį rajone.

1.2. Propaguoti sveiką gyvensenos būdą.

1.3. Išsiaiškinti stipriausią rajono komandą.

II. VADOVAVIMAS IR VYKDYMAS

2.1. Varžybas vykdo BĮ Sporto centras ir Gargždų „Bangos“ laikraščio redakcija.

2.2. Varžybos vykdomos pagal oficialias FIBA krepšinio taisykles ir šiuos nuostatus.

2.3. Varžybų vyriausias teisėjas – Valentinas Rumiancevas.

2.4. Visus sprendimus, susijusius su nuostatuose nenumatytais atvejais, priima varžybų vyriausiasis teisėjas.

2.5. Vyriausiojo teisėjo sprendimas gali būti skundžiamas. Tokiu atveju yra šaukiamas varžybose dalyvaujančių komandų vadovų pasitarimas. Pasitarimo metu svarstomas skundas ir balsavimo tvarka priimamas neginčijamas sprendimas.

III. DALYVIAI

3.1. Varžybose gali dalyvauti Klaipėdos rajone gyvenantys arba dirbantys krepšinio mėgėjai, kurie nežaidžia 2019/2020 m. sezone, nėra registruoti už LKL, NKL, RKL ir užsienio lygų komandas.

3.2. Rekomenduojame dalyvauti komandoms, žaidžiančioms „Klaipėdos rajono krepšinio lygos pirmenybėse“ ir turnyrinėje lentelėje užimančioms 9–20 vietas.

3.3. Esant reikalui varžybų dalyviai privalo pateikti dokumentus, įrodančius jų teisę dalyvauti varžybose (gyvenamoji arba darbo vieta).

3.4. Už komandas leista žaisti po keturis ne rajone gyvenančius ar dirbančius krepšininkus, nežaidžiančius jokioje Lietuvos krepšinio lygoje (išskyrus rajonų ir miestų krepšinio lygas). Šiuos žaidėjus paraiškoje reikės pažymėti.

3.5. Vieną iš išvardintų punktų pažeidus varžybų vyr. teisėjas turi teisę komandos rezultatus anuliuoti, įskaityti techninius pralaimėjimus ir pašalinti „nelegalų“ žaidėją arba komandą iš Klaipėdos rajono krepšinio pirmenybių.

IV. VYKDYMO LAIKAS IR VIETA

4.1. Varžybos vyks nuo 2019 m. gruodžio 2 d. Gargždų miesto sporto salėje (J. Janonio g. 9) pagal varžybų tvarkaraštį, kurį rasite www.scgargzdai.lt. Prieš tai bus traukiami burtai, po kurių paaiškės komandos, kurios susirungs tarpusavyje.

4.2. Komandos, pageidaujančios pakoreguoti varžybų tvarkaraštį, privalo iki varžybų pradžios likus ne mažiau kaip 5 darbo dienoms raštu pateikti vyr. teisėjui grafiką, kada gali žaisti.

V. KOMANDŲ IR ŽAIDĖJŲ REGISTRAVIMAS

5.1. Varžybose dalyvaujančios komandos iki 2019 m. lapkričio 25 dienos privalo pateikti nurodytos formos visiškai užpildytas paraiškas, vizuotas gydytojo. Paraiškos pateikiamos BĮ Sporto centrui adresu: J. Janonio g. 9, tel./faks. 45 52 90, el. p. gargzdusc9@gmail.com, mob. 8 600 85296.

5.2. Komandos gali registruoti 15 žaidėjų. Paraiškoje nenurodyti asmenys varžybose žaisti negali.

5.3. Kiekvienose varžybose žaisti leidžiama 12 žaidėjų.

VI. VARŽYBŲ VYKDYMO SISTEMA

6.1. Varžybos vyks vieno minuso sistema;

6.2. Komandos privalo žaisti vienodos spalvos apranga su ryškiais standartiniais numeriais. Žaidėjas, neturintis vienodos spalvos aprangos su standartiniu numeriu, žaisti negalės.

VII. APRŪPINIMAS

7.1. Komandų kelionės ir dalyvavimo varžybose išlaidas apmoka komandiruojančios organizacijos.

7.2. Komandų dalyvių starto mokestis vienoms varžyboms 14 Eur (keturiolika eurų) turi būti sumokamas iki rungtynių pražios likus ne mažiau kaip 24 valandoms į Sporto centro sąskaitą LT63 4010 0402 0023 8385. Teisėjavimo ir kitas varžybų vykdymo, apdovanojimo išlaidas apmoka BĮ sporto centras.

VIII. APDOVANOJIMAS

8.1. Komanda nugalėtoja apdovanojama „Bangos“ laikraščio įsteigta pereinamąja taure ir diplomu, komandos finalininkės – medaliais ir „Bangos“ laikraščio redakcijos įsteigtais prizais.

IX. BAUDOS, JŲ SKYRIMO IR MOKĖJIMO TVARKA

9.1. Varžybose dalyvaujančių komandų, žaidėjų bei kitų su varžybomis susijusių asmenų elgesio ir drausmės klausimus sprendžia vyriausiasis varžybų teisėjas.

9.2. Už neetišką elgesį varžovų, žiūrovų ar teisėjų atžvilgiu (grasinimus, smurtą, keiksmažodžius) komandos narys, gavęs techninę pražangą, praleidžia artimiausias 1 varžybas arba sumoka 14 eurų baudą į Sporto centro sąskaitą LT63 4010 0402 0023 8385, o gavęs diskvalifikacinę pražangą privalo praleisti 3 artimiausias varžybas arba vyr. teisėjo sprendimu šalinamas iš tolimesnių varžybų.

9.3. Komanda, piktybiškai pažeidinėjanti varžybų nuostatus, bus pašalinta iš tolimesnių varžybų, o jos rezultatai anuliuojami, negrąžinant startinio mokesčio.

9.4. Savo sprendimą dėl pašalinimo vyriausiasis teisėjas pateikia komandos vadovui raštu.

9.5. Vyriausiojo teisėjo sprendimas gali būti skundžiamas per 24 valandas. Tokiu atveju yra šaukiamas varžybose dalyvaujančių komandų pasitarimas. Pasitarimo metu svarstomas skundas ir balsavimo tvarka priimamas neginčijamas sprendimas.

Visų varžybose dalyvaujančių komandų treneriai ir žaidėjai privalo susipažinti su šiais nuostatais iki varžybų pradžios, komandos vadovas ar treneris patvirtina tai savo parašu paraiškoje.

Parengė instruktorius ir teisėjas

V. Rumiancevas

 

SUDERINTA

UAB „Gargždų banga“

 

Direktorė V. Butkuvienė

2019-11-18

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių