Gimnazisto kūrybingumas pelnė laurus respublikiniame konkurse

Konkurso laimėtojai (gimnazistas B. Motuzas – trečias iš dešinės, šalia lituanistė Z. Vaitkuvienė) apdovanoti Kauno rajono švietimo centro diplomais, rėmėjų dovanomis.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistai Julius Kinderis, Klaudija Janevičė, Danielė Domeikytė, Emma Paulauskytė, Benediktas Motuzas, paskatinti savo gimtosios kalbos mokytojos Zofijos Vaitkuvienės, dalyvavo respublikiniame Borutaičių 1–12 klasių mokinių poezijos konkurse „Tėviškės pasviečiai“.
Konkursas buvo skirtas tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ 60-mečiui ir Borutaičių draugijos veiklos 30-mečiui paminėti. Iš viso konkursui eilėraščius pateikė 92 mokiniai iš 35 šalies bendrojo lavinimo mokyklų.
Trimis amžiaus grupėmis darbus skaitė ir pagal nuostatus vertino komisija, sudaryta iš pripažintų poetų, literatūrologų, mokytojų (iš viso 9 nariai ir pirmininkė). 9–12 klasių grupėje sulaukta 24 jaunųjų kūrėjų. Visi konkurso dalyviai gavo Kauno rajono Garliavos Jonučių progimnazijos direktorės Audros Galvanauskienės padėkos raštus.
Benediktas Motuzas, IIIc klasės mokinys, tapo respublikinio Borutaičių poezijos konkurso vienu iš laureatų! Gimnazistas ir jo gimtosios kalbos mokytoja gegužės 14 d. dalyvavo tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ renginyje – Borutaičių poezijos šventėje „Tėviškės pasviečiai“, kuri vyko pakaunėje, rašytojo Kazio Borutos sodyboje.
Renginyje buvo galima pabendrauti su žymiais rašytojais Aldona Ruseckaite, Virginija Kulvinskaite-Cibarauske, Diana Paklonskaite, Renata Karvelis, Česlovu Navakausku, Zita Gaižauskaite, Zene Sadauskaite, Regina Jasukaitiene ir kt.
Konkurso laimėtojai apdovanoti Kauno rajono švietimo centro diplomais, rėmėjų dovanomis. Šventėje nuskambėjo padėka, kad susirinkusieji vartoja ne bet kokius žodžius, o jautrius, subtilius, gėrį ir meilę skleidžiančius, užburiančius bei pakylėjančius.
Zofija VAITKUVIENĖ,
Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja
Organizatorių nuotr.



Benediktas MOTUZAS,
Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos
IIIc klasės mokinys


Ar gimtąją kalbą tu brangini?
Vaike mielas, iš Nemuno krašto,
Ar gimtąją kalbą tu brangini?
O gal nusispjaut tau ir eini iš rašto,
Iš lūpų tavųjų skamba šneka baisi?

O juk senoliai mūs tiek kovojo,
Kad išsaugotų kalbą nuo svetimšalių žiaurių!
Galimybes šnekėti ja negailestingai niokojo –
Dabar sau neleidi to tik pats tu!

Lietuvių kalba – viena iš seniausių,
Iki šiandien išlikus neapsakoma vertė.
Mano ausiai ji skamba gražiausiai
Lyg ankstyvą pavasarį – paukščio giesmė.

Čia eiliavo Maironis
Apie Trakų pilį didingą,
Lietuvių tautą giesmėje išaukštino
Muzikalusis Vincas Kudirka.

Vaike mielas, iš Nemuno krašto,
Ar gimtąją kalbą tu brangini?!
Žinant faktą, man taip širdį drasko,
Kad myli lietuvių kalbą ne visi…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių