Ilgaamžę užgrūdino sunki vaikystė

Saulėtą gegužės 8-osios popietę Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Violeta Riaukienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė kartu su Sendvario seniūnijos seniūne Loreta Kupriene ir socialine darbuotoja Zita Butkevičiene vyko į Purmalius, kur sveikino garbingo jubiliejaus gegužės 1 dieną sulaukusią Bronislavą Vaivadienę.

Puikiai atrodanti 90-metė svečius pasitiko sūnaus Vacio ir jo žmonos namuose, kuriuose apsigyveno prieš 5 metus. Iki tol ilgaamžė gyveno Telšiuose – savo gimtinėje. 2 sūnus ir 1 dukrą užauginusi moteris šiandien, gyvendama Purmaliuose, gali džiaugtis vaikų priežiūra, rūpesčiu ir meile. Vyriausioji dukra bei sūnus gyvena Purmaliuose, dar vienas sūnus gyvenimą kuria Telšiuose.

Kaip ir daugelį ilgaamžių, Bronislavą užgrūdino sunki vaikystė, karas ir sunkus darbas. 6 vaikų šeimoje užaugusi moteris nuo vaikystės tarnavo, padėjo kitiems, ilgus metus dirbo Telšių fabrike „Mastis“. Kaip pasakojo sūnus, dar ir dabar, prisimindama darbo metus, ilgaamžė negaili gerų žodžių fabrike dirbusiems žmonėms, o ir apie pačią kitų atsiminimai – tik geri. Kol sveikata buvo gera, moteris buvusi itin darbšti. Vaikai juokiasi, kad net ir vaikystėje visus namų kampus prilaikė jų mama, kuri duodavo darbo tiek vaikams, tiek vyrui, anapilin iškeliavusiam prieš 10 metų, bei iš tiesų, pripažįsta vaikai, valdė visą šeimą.

Nors ilgaamžės sveikata ir atmintis jau nebe tokie kaip jaunystėje, tačiau moteris vis dar pagal išgales pati vaikšto, mėgsta išeiti į lauką. Vaikai mamai be galo dėkingi, kad visus išleido į mokslus, užaugino dorais žmonėmis. Šiandien senolei džiaugsmo teikia ne tik vaikų rūpestis, bet ir 5 anūkų bei 2 proanūkių dėmesys.

Ilgaamžei Savivaldybės atstovai linkėjo gražių gyvenimo akimirkų, artimųjų dėmesio ir meilės bei Dievo palaimos.

Ernesta STRAKŠYTĖ

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių