Patarimai, kaip keptą maistą ilgiau išlaikyti šviežią

Retas kuris gamindamas labai tiksliai apskaičiuoja visų namiškių porcijas, todėl nieko nuostabaus, kad dažnai turime patiekalų likučių – tuomet jie dažniausiai keliauja į šaldytuvą. Siekiant užtikrinti, jog keptas maistas jame galėtų išbūti kuo ilgesnį laikotarpį ir net po kelių dienų išliktų pakankamai šviežias bei skanus, reikės įdėti šiek tiek pastangų. Su tokia užduotimi Jums susitvarkyti padės žemiau pateikti patarimai.

Gerai nusausinkite aliejų

Kepant maistą daugelis neišvengia aliejaus naudojimo – nors jis suteikia patiekalams drėgmės, kartu su ja kulinariniai šedevrai tampa kur kas riebesni. Jei visgi mėgstate valgyti riebiau, prieš sandėliuodami maisto likučius, turėtumėte juos gerai nusausinti. Tačiau lengviausia bus dar gaminimo procese pasirūpinti, kad aliejus pernelyg neįsigertų į Jūsų patiekalus. Tai galima padaryti naudojant groteles arba kepant maistą tinkamoje temperatūroje. Be to, dabar galima rasti įvairių aliejaus alternatyvų ar gaminimo būdų, leidžiančių jo atsisakyti. Šiltuoju sezonu verta pagalvoti apie grilius, kurie leis mėgautis gardžiais, tačiau sveikesniais patiekalais – didelė tikimybė, kad daug rečiau turėsite spręsti, ką daryti su likučiais. Spauskite čia, jei norite apžiūrėti dujinius jų modelius.

Maistą atvėsinkite

Ką tik iškeptų patiekalų iš karto nereikėtų dėti į šaldytuvą – pirmiausia turėtumėte juos atvėsinti, kad produktai pasiektų kambario temperatūrą. Taip ne tik palengvinsite šaldytuvo darbą, bet ir užkirsite kelią kondensato susidarymui. Jo atsiradimą skatina šviežiai kepto maisto garai, tad atsiranda tikimybė, kad patiekalas taps drėgnesnis nei įprastai. Jei nesate tikri, ar produktus tinkamai nusausinote ir atvėsinote, ant indo dugno galite patiesti popierinį rankšluostį: tuomet susidariusį vandenį sugers jis, o ne Jūsų maistas.

Išbandykite vakuumavimą

Net ir deramai atlikus prieš tai minėtus veiksmus, labai ilgai kepto maisto šviežio išsaugoti nepavyks. Jei norėtųsi šiek tiek prailginti terminus, verta pagalvoti apie patiekalų vakuumavimą. Pasinaudojus šia technologija, pavyksta išsaugoti produktų skonį, kvapą ir netgi maistines savybes, tad pietų likučių sandėliavimui toks pasirinkimas bus vienas geriausių. Tuo labiau, kad procesas nėra sudėtingas, o prietaisai – lengvai įperkami. Tiesa, į vakuumavimo maišelį nereikėtų pilti patiekalų skysčių ar padažų – jei jie pasieks patį prietaisą, jis gali sugesti.

Patiekalus užšaldykite

Nors kai kurie tokį būdą vertina skeptiškai, iš tiesų galite apsvarstyti ir tokį variantą. Taip, tokio maisto jau nebus galima laikyti šviežiu, tačiau užšaldymas neturėtų padaryti neigiamos įtakos Jūsų patiekalams. Didžiausias privalumas tas, kad šaldiklyje juos galėsite laikyti labai ilgą laikotarpį – jei maistą mėgstate pasigaminti į priekį, tikrai verta pagalvoti apie tokį variantą. Toks pasirinkimas tikrai bus geresnis nei scenarijus, kuomet iš šaldytuvo reikia išmesti pernelyg ilgai užsistovėjusius maisto likučius. Tačiau jei tokia situacija Jūsų namuose reta, galima rinktis ir aukščiau išvardintas priemones šviežumui užtikrinti.

Tinkamai atšildykite produktus

Svarbu bus ne tik tai, kaip sandėliuosite keptą maistą – skoniui daug įtakos turės ir taip, kaip jį galiausiai pašildysite. Priklausomai nuo patiekalų ir asmeninių norų, tai galite daryti keptuvėje, orkaitėje ar gruzdintuvėje. Norint mėgautis traškiais patiekalais, mikrobangų krosnelės šį kartą siūloma atsisakyti. Taip pat svarbu paskirti pakankamai laiko maisto pakaitinimui – tai labai dažna klaida, kuri pasitaiko šildant jau iškeptą maistą.

Akivaizdu, kad net ir keptą maistą galima pakankamai ilgai išsaugoti šviežią ir svarbiausia – skanų. Kad ir kokį metodą nuspręsite pasirinkti, Jums neabejotinai bus reikalingas šaldytuvas. Platų jų pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje, o įmontuojamus modelius apžiūrėsite paspaudę ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/search?q=imontuojamas+saldytuvas.

Užsak.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių