„Minijos“ dešimtukininkų sėkmę lemia reiklumas sau

Pirmoje eilėje (iš kairės) – direktoriaus pavaduotoja ugdymui L. Zubauskienė, Paulina, Lukrecija, pavaduotoja ugdymui R. Balsytė. Antroje eilėje (iš kairės) – Berta, Indrė, Ema, Dovilė, Mantė ir Egidijus.

„Jūs esate Gargždų „Minijos“ progimnazijos garbė“, – teigė progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Zubauskienė, kreipdamasi į dešimtukais antrąjį pusmetį baigusius 5–8 klasių mokinius. Jai antrino ir pavaduotoja ugdymui Ramunė Balsytė, kuri atkreipė dėmesį, kad progimnazijos 5–8 klasėse šiais mokslo metais mokėsi per 570 mokinių, o dešimtukininkų būrelyje – tik 12 mokinių, tad kiekvieno iš jų indėlis itin svarus. Aukščiausiais įvertinimais progimnazijos mokslo metus baigusiems ugdytiniams įteikti padėkos raštai ir simbolinės dovanėlės su progimnazijos atributika.
Dešimtukininkai atvirai sakė, jog toks įvertinimas malonus, o mokytis geriausiais balais juos įkvepia ateities svajonės.
Įkvepia sektini pavyzdžiai
8c klasėje besimokiusi Agnė Pučinskaitė nuo 5 klasės visus pusmečius baigdavo dešimtukais. „Buvo tikslas šią kartelę išlaikyti. Progimnaziją, į kurią mokytis atėjau dar būdama mažytė, norėjau užbaigti taip, kaip ir pradėjau – dešimtukais“, – sakė pirmūnė. Ją labai motyvavo ir tėvų, krikšto mamos (SEB banko vadovės Sonatos Gutauskaitės-Bubnelienės) pavyzdžiai. Agnei ypač gerai sekasi matematika. Kitiems spręsti uždavinius – galvos skausmas, o jai   tai visai malonūs išbandymai. Pašnekovė prisipažino, kad jai patinka skaičiai, be to, mato krikšto mamos kelią, tad vis dažniau pagalvoja apie ekonomikos sritį. Agnei malonus pirmūnų pagerbimas progimnazijoje, tai esą labai svarbu: „Mokyklos taryboje anksčiau labai daug dėmesio būdavo skiriama tiems, kuriuos reikdavo „tempti“ iš neigiamų įvertinimų. Tačiau net neabejoju, kad lygiai tiek pat dėmesio nusipelno motyvuoti mokiniai. Smagu, kad einama šia linkme.“
8e klasės mokinė Enrika Jančauskytė abu pusmečius baigė dešimtukais. Artimo žmogaus sveikatos problemos ją paskatino domėtis medicina – kardiologija. Enrika svajoja studijuoti Vilniuje.
Tęs mokslus „Ąžuolyne“
8a klasės mokiniai Vaiva Rimkutė ir Pijus Dumbrauskas dešimtukininkų sąraše taip pat ne naujokai. Pijus ateičiai yra pasirinkęs galimas dvi kryptis: tai bus arba medicina, arba informacinės technologijos. Devintą klasę jis tęs jau Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje. „Ją pasirinkau, nes ten besimokančiųjų rezultatai kalba patys už save, dirba daug mokytojų ekspertų, savo sričių profesionalų, be to, man patiko ten vyraujanti atmosfera, bendras požiūris“, – dėstė Pijus. Jo bendraklasei Vaivai sekasi visi dalykai, ypač patinka chemija, tad anksčiau ji neatmetė galimybės pasukti medicinos keliu. Mergina ne tik puikiai mokosi, bet randa laiko ir veiklai Lietuvos moksleivių sąjungos Gargždų padalinyje.

Aštuntą klasę dešimtukais baigę (iš kairės) Agnė, Vaiva, Pijus ir Enrika.


Vasarą rašys knygą
7d klasės mokinė Ema Mockutė pastebėjo, kad gerai mokytis ji pati save motyvuoja, nes nenori gauti blogo pažymio. Ateitį ji planuoja sieti su medicina. Jos bendraklasė Indrė Šerniūtė taip pat tarp dešimtukininkų. Ji randa laiko ir popamokiniams užsiėmimams, lanko Muzikos mokyklą, kur groja kanklėmis, pianinu ir gitara, taip pat žaidžia tinklinį. 6e klasės mokinė Berta Achramenkaitė svajoja apie pilotės profesiją. „Mane ši profesija žavi, kad labai įdomu, galima apkeliauti daug šalių – tai ne viename biure sėdėti“, – svarstė Berta. Vasarą ji skirs knygos rašymui. Tai bus antroji jos knyga. Pirmoji jau išleista ir vadinasi „Stebuk­lingas miškas per Kalėdas“. Šią knygą galima įsigyti „Amazon“ svetainėje. Knyga yra apie tai, kaip gyvūnai per Kalėdas susidraugauja su žmonėmis. Apie studijas kitoje šalyje svajojantis 6e klasės mokinys Egidijus Čechanavičius teigė, kad tai jį ir įkvepia gerai mokytis: „Norėčiau studijuoti ten, kur yra kokybiškos studijos, kad vėliau galėčiau pasirinkti darbą, atitinkantį mano lūkesčius.“
Įvertinimas džiugina
6c klasės mokinė Lukrecija Petrikaitė svajoja apie drabužių dizainerės karjerą, tad jau šią vasarą neatsitiktinai planuoja įsigyti siuvimo mašiną ir po truputį mokytis. „Man labai patinka matematika ir dailė, tad tikrai planuoju rinktis dizainerės karjerą, o planas B būtų architektūra“, – sakė Lukrecija. Paulina Meškytė, taip pat baigusi 6c klasę, sakė, jog nuo mažens yra labai reikli sau perfekcionistė. „Visada turėjau ambiciją, kad turiu gauti dešimtukus, ir smagu, kai tai pavyksta, progimnazija pastebi, įvertina“, – dėstė Paulina, kuri aktyviai propaguoja dviračių sportą, taip pat lauko tenisą. Paklausta, ar niekas klasėje neklijuoja moksliukės etiketės, šypsodamasi atsakė: „Niekas nenori susipykti, juk kartais ir mano pagalbos prireikia.“
6a klasės mokinė Dovilė Daugintytė ateityje norėtų būti verslininkė, kuri įrengtų pramogų parkus ir po to juos valdytų. Taip pat 6a klasės mokinė Mantė Jakavičiūtė džiaugiasi, kad gerai mokytis jai padeda labai gera atmintis, laisvalaikiu ji lanko šokius Klaipėdoje, dainavimą progimnazijoje.
Agnė ADOMAITĖ
Autorės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių