Turnyro karaliai – „Bangos“ komanda –džiugina istorine pergale

FPRO LFF taurė tiek futbolininkų, tiek sirgalių džiaugsmui pagaliau atkeliavo į Gargždus – pirmą kartą istorijoje šio turnyro trofėjų garbingai iškovojo „Bangos“ komanda. LRT Plius transliacijos metu rungtynių komentatorius gargždiškių komandą pavadino „turnyro karaliais“.

„Bangos“ nuotr.: LFF taurę iškovojusios „Bangos“ treneris D. Afonso.

Nuo 2021 m. nuosekliai ir atkakliai portugalo Davido Marqueso Afonso treniruojama gargždiškių komanda po 11 met­rų baudinių serijos 4:1 įveikė Kauno rajono „Hegelmann“ ir iškovojo ilgai svajotą LFF taurę.

Kauno Dariaus ir Girėno stadione sekmadienį vykusiame finale svarbaus titulo laimėtojas sprendėsi 11 metrų baudinių serijoje. Joje gargždiškiai pademonstravo šaltus nervus – jie tiksliai atliko visus keturis smūgius, o „Hegelmann“ iš trijų bandymų netiksliai smūgiavo du kartus. Tai lėmė „Bangos“ pergalę finale. Treneris D. Afonso po iškovotos pergalės interviu sakė, kad komanda, ruošdamasi turnyro varžyboms, labai intensyviai ir atsakingai treniravosi, kaip tiksliai atlikti baudinius.
Sekmadienį buvo istorinis šansas abiem klubams, nes iki šiol jie nebuvo iškovoję titulo. Tris kartus (2011, 2014, 2019 metais) finale žaidusi Gargždų „Banga“ ir šalies pirmenybėse nėra užlipusi ant garbės pakylos. 
Dariaus ir Girėno stadione šurmuliavo apie 5 tūkst. sirgalių, tarp kurių dauguma buvo gargždiškiai, Klaipėdos rajono gyventojai ir net kraštiečiai, gyvenantys kitose Lietuvos vietovėse, matė įnirtingą kovą, bet mažai tikslių smūgių. Tiek per pagrindinį laiką, tiek per pratęsimą įvarčių nebuvo pelnyta. Baudinių serijoje tiksliai smūgiavo Justinas Januševskij, Matas Ramanauskas, Robertas Vėževičius ir Valdas Antužis, vieną varžovų bandymą atrėmė „Bangos“ vartų sargas Mantas Bertašius, o dar vieną kartą „Hegelmann“ futbolininkas pasiuntė kamuolį virš vartų.

Gargždų „Bangos“ vartininkas Mantas Bertašius pripažintas naudingiausiu finalo žaidėju.

Laimėta taurė atvėrė galimybę „Bangai“ kitame sezone dalyvauti UEFA Konferencijų lygos atrankoje. „Turiu pirma padėkoti, aišku, vyrams. Jie padarė čia šventę visiems Gargždams“, – po įspūdingų varžybų žiniasklaidai komentavo komandos kapitonas, futbolo veteranas 38-erių R. Vėževičius, sakęs, kad šiuo svarbiu laimėjimu baigia savo karjerą. Jis ypatingai dėkojo „Bangos“ treneriui ir aistringai sirgalių miniai, kurie nepaliaujamai tikėjo savo mylimos komandos pergale. Didžiulio ištikimų sirgalių būrio pavydėjo ir priešininkų „Hegelmann“ komandos treneris Andrius Skerla, pripažinęs, kad jų klubas, įkurtas 2009 m., nesugebėjo sulaukti tokio palaikymo. 
Sekmadienį Dariaus ir Girėno stadione kartu su „Bangos“ sirgaliais varžybas stebėjo ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas bei vicemerė Jolanta Kitra, dalyvavusi ir futbolininkų apdovanojimų ceremonijoje. Klaipėdos rajono savivaldybė skyrė lėšų „Bangos“ klubo sirgalių, jaunųjų ugdytinių pavėžėjimui į Kaune vykstančias varžybas. „Organizuotai vežėme 5 autobusais“, – „Bangai“ sakė klubo direktorius Rimas Mikalauskas.

„Sekmadienį jau važiuodami į Kauną degalinėje matėme daug sirgalių oranžiniais marškinėliais, supratome, kad šiandien bus ypatinga diena… Buvo laimės ašarų po rungtynių. Įspūdinga, buvo labai malonu surengti šventę mūsų miestui. Kiek atvažiavo žmonių, kaip jie šventė… Manau, kad taip ir turėjo viskas baigtis“, – po lemtingų varžybų žiniasklaidai sakė pergalingai LFF taurę iškovojusios „Bangos“ treneris D. Afonso.
„Bangos“ sudėtis: M. Bertašius, N. Žebrauskas, J. Januševskij, A. Lara, V. Antužis, Cesinha (90+3′ V. Magdušauskas), M. Ramanauskas, D. Norvilas, V. Piliukaitis (85′ K. Shults), P. Srėbalius (78′ M. Andrejev) V. Paulauskas (85′ R. Vėževičius). Atsargoje liko L. Grinkevičius, K. Smilingis, M. Ambrazaitis, K. Pliuškys, E. Smulkys, A. Sousa, B. Šatkus, I. Venckus.
Kitas rungtynes „Banga“ žais Gargždų miesto stadione šeštadienį, spalio 5 d., 15 val. su Alytaus „Dainava“.
„Bangos“ inf.

lff.lt nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių