Kraupi avarija nusinešė jaunos moters gyvybę

Susidūrus sunkvežimiui ir lengvajam automobiliui, žuvo pastarojo vairuotoja.

Trečiadienio rytą, apie 10 valandą, kelyje Plungė–Vėžaičiai, už Vėžaičių pavažiavus vos keletą kilomet­rų, įvyko tragiška avarija, kurios metu žuvo 36 metų moteris. Gyvybės pareikalavusi eismo nelaimė įvyko kaktomuša susidūrus moters, gyvenusios Plungėje, vairuojamam automobiliui „Opel Insignia“ ir pienovežiui, prie kurio vairo sėdėjo taip pat 1988 metais gimęs vyriškis.
Kaip „Bangai“ sakė Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis, kol kas dar nėra aišku, kaip tiksliai viskas įvyko. Tačiau, remiantis pirminiais duomenimis, nuo Vėžaičių pusės Plungės link važiavusi opelio vairuotoja išlėkė į priešingą eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu krovininiu automobiliu „Mercedes Benz Actros“ su cisterna.
Plungiškę, našlaitėmis palikusią dvi mažametes dukreles, atskubėję medikai dar bandė gaivinti, tačiau pastangos buvo bevaisės – buvo konstatuota moters mirtis. Iš to, kaip atrodė opelis po smūgio į pienovežį, kitokia vairuotojos lemtis sunkiai ir tikėtina, nes mašina buvo tiesiog sumaitota. Sunkvežimiui pasisekė labiau, kaip ir jo vairuotojui, kuris, laimei, sužalojimų išvengė ir atsipirko tik išgąsčiu.
Ar avariją sukėlęs opelis viršijo leistiną greitį, kol kas nenustatyta, tačiau toje kelio atkarpoje, kur įvyko kraupi nelaimė, greičio ribojimų nėra, o leistinas greitis – 90 kilometrų per valandą. Ar jo buvo laikomasi, paaiškės tyrimo metu.
Bus išsiaiškinta ir tai, ar lengvojo automobilio vairuotoja nebuvo išgėrusi. Sunkvežimį vairavęs vyras, anot R. Stasiulio, buvo blaivus.
Kol kas lieka tik spėlioti, dėl kokių priežasčių moteris išvažiavo į priešingą eismo pusę, taip išprovokuodama pražūtingą avariją. Komisariato viršininko teigimu, būtent tas ruožas, kur įvyko eismo įvykis, nėra avaringas, matomumas ten – geras. Tačiau apskritai kelias Vėžaičiai–Plungė dažnai ženklinamas avarijų, kadangi eismas ten itin intensyvus.
Gintarė KARMONIENĖ
Nuotrauka iš „Facebook“ grupės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių