Išankstiniame balsavime rinkėjai aktyvūs

„Pirmas dvi išankstinio balsavimo dienas rinkėjų aktyvumas buvo didesnis, palyginti ne tik su pirmojo turo išankstiniu balsavimu Seimo rinkimuose, bet ir su išankstiniu balsavimu kituose šiemet vykusiuose rinkimuose. Antradienį balsavo 783 (anksčiau būdavo vidutiniškai apie 600) rinkėjai, trečiadienį – 907. Šiandien iki 13 val. rinkėjai balsuoja šiek tiek pasyviau – 303“, – ketvirtadienį po pietų „Bangai“ sakė Gargždų rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Zigmas Bitinas.

Preliminariais duomenimis, Lietuvoje per dvi išankstinio balsavimo dienas balsavo per 96 tūkst. rinkėjų, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Rinkimų aktyvumas perkopė 4,5 procento.
Balsavimo iš anksto vietose iki trečiadienio 20 val. vakaro jau buvo balsavę daugiau kaip 90 tūkst. rinkėjų. Per dvi išankstinio balsavimo dienas aktyviausiai balsavo Kauno mieste Centro-Žaliakalnio ir Utenos apygardų rinkėjai. Aktyvumas šiose apygardose perkopė 7 procentus.
VRK duomenys rodo, kad pasyviausi buvo Marių ir Vilniaus pietinės apygardų rinkėjai. Šių apygardų rinkėjų aktyvumas per dvi išankstinio balsavimo dienas nesiekė 2 procentų.
Balsavimas iš anksto Seimo rinkimuose tęsėsi iki ketvirtadienio, spalio 24 d. 
VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik asmens dokumentą.
Pagrindinė Seimo rinkimų antrojo turo balsavimo diena yra sekmadienis, spalio 27 d.
Klaipėdos rajonas patenka į tris rinkimų apygardas. Didžiausioje – Gargždų rinkimų apygardoje – į antrąjį turą pateko socialdemokratas Alvydas Mockus ir liberalas Justas Ruškys, Mėguvos apygardoje – konservatorius Mindaugas Skritulskas ir „Nemuno aušros“ kandidatas Karolis Neimantas, Baltijos rinkimų apygardoje – „Nemuno aušros“ kandidatė Lina Šukytė-Korsakė ir socialdemokratas Vytautas Grubliauskas.
„Bangos“ inf.
A. VALAIČIO asociatyvi nuotr. iš „Bangos“ archyvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių