JAV ambasada informuoja, kad prasidėjo kasmetinė Imigracinių vizų programa

JAV ambasada Vilniuje informuoja, kad spalio 6 dieną prasidėjo kasmetinė Imigracinių vizų programa (angl. Diversity visa program), anksčiau Lietuvoje žinoma kaip „Žaliosios kortelės“ loterija. Paraiškos DV 2023 metų programai turi būti pateiktos iki 2021 m. lapkričio 9 d., JAV Rytų pakrantės žiemos laiku (7 val. vakaro Lietuvos laiku), rekomenduojama  nelaukti iki paskutinės registracijos savaitės.

Visi dokumentai bei instrukcija kaip pildyti paraišką pateikiami JAV ambasados interneto svetainėje. Paraiškos turi būti teikiamos elektroniniu būdu, internetinėje svetainėje, angliška DV 2023 programos instrukcijų versija yra vienintelė oficiali versija.

Taip pat, atkreipiame dėmesį, kad dalyvavimas programoje yra nemokamas. Laimėtojai atrenkami visiškai atsitiktiniu būdu, todėl vienintelė sąlyga užsiregistravus yra išsaugoti gautą registracijos numerį.

Imigracinių vizų programa yra Jungtinių Valstijų vyriausybės programa, skirta gauti JAV nuolatinio gyventojo kortelę, 1990 metais šią programą įtvirtino JAV Imigracijos Įstatymas. Programą administruoja JAV Valstybės departamentas, kasmet suteikiama apie 55 000 vizų. Naujausios statistikos duomenimis 2020 metais programoje dalyvavo virš 14 mln. žmonių iš viso pasaulio. Jos tikslas – atrinkti kandidatus iš šalių, iš kurių per pastaruosius penkerius metus į JAV atkeliavo mažiausiai migrantų, kad būtų paskatintas įvairovės principas. 

Lietuvos piliečiai kasmet aktyviai dalyvauja Imigracinės vizos programoje. 2019 metais programoje užsiregistravo 14.606 asmenys; 2020 metais 12.583; 2021-aisias 7.982 Lietuvos piliečiai. JAV ambasados duomenimis iš 2018 metais dalyvavusių 16175 lietuvių 257 buvo suteiktos vizos.

JAV ambasados informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių