Gimnazijos valgykloje – sriubos iki valiai

Vyr. virėja V. Venckienė (viduryje) ir jos pagalbininkės R. Mikužienė (kairėje) bei D. Jakavičienė valgykloje pluša nuo 6 val. ryto. Kasdien jos pagamina apie 60–80 šnicelių, 40 maltinukų ir 80–100 kepsnių.

 

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos valgykla nuolat sausakimša moksleivių. Čia it savus vaikus juos pasitinka nuotaikingos ir neabejotinai kulinarinių sugebėjimų turinčios gerai gimnazistams pažįstamos virėjos.

Valgykloje gimnazistai net nemokamai gomurį sušildyti gali sriuba. „Pastebėjome, kad ne visi vaikai, gaunantys nemokamą maitinimą, valgo sriubą. Kad likusių porcijų netektų pilti lauk – sugalvojome ant stalų pastatyti didelius sriubos puodus. Jos gali įsipilti visi norintys“, – valgyk­los išskirtinumą „Bangai“ apibūdino mokyklos direktorė Laima Navickienė. O štai vos už 1 Eur mokiniai gali pasistiprinti šniceliu, maltinuku ar kepsniu. Kasdien garnyrui jų laukia net trijų salotų pasirinkimas.

Daugiau nei 30 metų mokyklos valgykloje dirbančios vyr. virėja Vida Venckienė ir jos pagalbininkės Regina Mikužienė bei Dalia Jakavičienė maistą gamina pagal receptų knygutę, kuriai jau 37 metai! „Virtuvėje jaučiamės lyg namuose. Žinome, ką mėgsta ir ko ne kiekvienas mokinys. Pas mus viskas skanu, nes gaminame su meile“, – šypsodamosios kalbėjo virėjos. Moterys džiaugiasi, kad sparnus pakėlę ir savarankiško gyvenimo kelią pradėję veiviržėniškiai visuomet grįžę gimtinėn nepamiršta užsukti. Studentus valgyklon atvilioja puiki atmosfera ir pirštus verčiantys apsilaižyti patiekalai.

Aistė NOREIKAITĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content