Įrankiai, palengvinsiantys maisto ruošimą

Maisto gaminimas ne visuomet yra itin lengvas ir greitas procesas. Dėl šios priežasties pats laikas virtuvėje gali kiek atsibosti ar net pradėti erzinti. Kad tokių emocijų pavyktų išvengti, šiame straipsnyje pateiksime 5 geriausius įrankius, palengvinančius maisto ruošimą.

Ketaus puodas

Jei reikėtų sudaryti dažniausiai naudojamų daiktų virtuvėje sąrašą, puodui tikrai atitektų viena iš pirmųjų vietų. Iš tiesų puodas yra labai universalus, kadangi jame galima ne tik virti, bet ir kepti, troškinti, skrudinti ar gaminti garuose. Kaip bebūtų, tam yra reikalingi itin kokybiški puodai. Vienas tokių, be abejonės, yra ketaus puodas. Jis ypatingas tuo, jog ketus itin gerai sulaiko šilumą ir tolygiai ją paskirsto. Negana to, tokį puodą galima lengvai perkelti nuo keptuvės į orkaitę, kadangi jis gali pakelti net 280 laipsnių temperatūrą. Tad nieko nedelskite ir įsigykite vieną jų, taip ne tik palengvindami kasdienį maisto ruošimą, bet ir papuošdami virtuvę, kadangi galima rasti be galo gražių ir stilingų šių puodų dizainų.

Blenderis (trintuvas)

Dar vienas įrankis, kurio įsigijimą tikrai verta apgalvoti, yra blenderis arba trintuvas. Juo nesunkiai galima sutrinti sveikuoliškus kokteilius – glotnučius iš įvairių vaisių ir daržovių, taip pat sriubas ar košes. Galingas trintuvas sutrins bene visus maisto produktus. Taip pat dauguma jų turi ir skirtingus antgalius, leisiančius prie viso to ir išplakti kiaušinį ar sumaišyti tešlą, tad naudodami jį, tikrai sutaupysite nemažai laiko ir jėgų virtuvėje. Renkantis, reiktų atsižvelgti į prietaiso galingumą, indo talpą (jei tokia yra), antgalių skaičių ir patį naudojimą. Svarbiausia, jog jis būtų patogus naudoti ir lengvai valdomas!

Keptuvė su neprisvylančia danga

Turbūt kiekvienas yra patyręs situaciją, kuomet kepant maistą, jis smarkiai pridega. Tokiais atvejais nemalonu yra ne tik tai, jog toks maistas yra visiškai sugadintas, bet ir tai, jog keptuvės valymas pareikalaus nemažai pastangų. Kad tokių situacijų pavyktų išvengti, rekomenduojame rinktis keptuves su neprisvylančia danga ir, žinoma, mažesnę kaitrą! Tokios keptuvės įprastai yra atsparesnės įbrėžimams, o taip pat jas be galo lengva prižiūrėti. Jei susidomėjote ir norėtumėte vieną tokių keptuvių įsigyti, didelį jų pasirinkimą pačia geriausia kaina rasite čia.

Kokybiškas peilis

Įrankis, be kurio neišsiverstų bene jokia virtuvė – peilis. Visgi, nors bent vienas jis ir yra kiekvienuose namuose, tačiau labai dažnai jis ne palengvina darbą virtuvėje, o priešingai – jį pasunkina. Kyla klausimas, kodėl taip yra? Ogi dėl to, jog toks peilis nebūna pakankamai aštrus, juo sunku naudotis ir pjaustyti pasirinktus maisto produktus. Be viso to, dėl sunkumų naudojantis buku peiliu, kartais jis gali praslysti, taip keliant pavojų jums susižeisti. Todėl pasirūpinkite kokybiškais peiliais savo virtuvėje! Juos galite įsigyti atskirai ir kartu rinkinyje. Tiesa, atkreipkite dėmesį, jog skirtingiems maisto produktams yra naudojami skirtingi peiliai – dažniausiai jie skiriasi savo dydžiu. Nenaudokite smulkiems maisto produktams itin didelių peilių, o stambiems per mažų.

Galąstuvas

Galiausiai, kad peiliai išliktų aštrūs – neužtenka tik nusipirkti brangiau kainuojantį šį įrankį, prie jo reikia pasirūpinti ir galąstuvu. Nors anksčiau tam žmonės naudodavo švitrinį popierių, iš tiesų toks būdas peiliams paaštrinti yra labai nepatogus. Šiuolaikinė pasiūla leidžia rinktis iš įvairių rankinių ir elektrinių galąstuvų. Kurį iš jų reiktų įsigyti, priklauso nuo jūsų norų ir poreikių. Kaip bebūtų, bet kuris iš jų leis tikrai gerai pasirūpinti savo namų įrankiais bei greitai juos pagaląsti. Smagių improvizacijų virtuvėje!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių