Kaip per dieną suvartoti daugiau vaisių ir daržovių? 3 patarimai
Kiekvieną dieną būtina valgyti tiek vaisius, tiek daržoves, nes juose gausu vitaminų ir mineralų, svarbių normalioms organizmo funkcijoms vykti. Nepakankamas mikroelementų kiekis gali susilpninti imuninę sistemą, todėl gali suprastėti nuotaika ir sumažėti energijos lygis. Atsižvelgiant į tai, straipsnyje pateikiami patarimai, leidžiantys suvartoti daugiau maistingų produktų.
1. Gaminkite sriubas
Sriubos yra vienas iš efektyviausių būdų, leidžiančių suvartoti pakankamą kiekį daržovių. Šiandien itin populiarios trintos sriubos. Jos puikiai pasiteisina šaltuoju metų sezonų, nes ne tik suteikia sotumo jausmą, bet ir sušildo organizmą. Trintoms sriuboms tinka šios daržovės:
- brokoliai;
- moliūgai;
- pomidorai;
- grybai;
- cukinijos;
- žiediniai kopūstai.
Tai bene populiariausios daržovės, iš kurių gaminamos trintos sriubos. Žinoma, kiekvieną sriubą galima pagardinti ir kitomis daržovėmis ar maisto produktais. Pavyzdžiui, brokolių sriuba gali būti dar maistingesnė, jeigu ją pagardinsime avinžirniais ar kitomis ankštinėmis daržovėmis.
2. Eksperimentuokite gamindami salotas
Tiek gaminant sriubas, tiek salotas, ingredientų pasirinkimas itin platus. Gamindami salotas, stenkitės įtraukti ankštines ir šviežias daržoves. Norėdami sotumo jausmo, galite įdėti ir grūdinių augalų, mėsos ar žuvies. Pavyzdžiui, pupelių salotos su ryžiais, vištiena ir šviežiomis daržovėmis suteiks sotumo jausmą kur kas ilgesnį laiką. Be to, salotos prisotins organizmą ir baltymais, ir angliavandeniais, ir reikiamais vitaminais bei mineralais.
3. Po ranka turėkite užkandžių
Praėjus kelioms valandoms po valgio, kartais gali atsirasti alkis. Išalkus dažniausiai sunku susikaupti ir išlaikyti dėmesį ilgesnį laiką. Tam, kad nereikėtų užkandžiauti sausainiais ar kitais saldumynais, rekomenduojama po ranka turėti sveikų užkandžių. Tam puikiai tiks vaisiai, uogos, daržovių griežinėliai ar kepiniai iš jų.
Vaisius ir uogas namuose laikykite lengvai matomoje vietoje, o į darbą užkandžius pasiruoškite iš anksto. Orkaitėje galite išsikepti šparaginių pupelių užkandį arba tiesiog supjaustyti morką griežinėliais. Taip pat galima pasigaminti saldesnių, tačiau ne ką mažiau sveikų užkandžių iš džiovintų vaisių, dribsnių ir riešutų sviesto.
Atsižvelgę į aukščiau pateiktus patarimus, suvartosite pakankamą kiekį daržovių ir vaisių. Jausitės kur kas energingesni, žvalesni, todėl produktyviai atliksite visus darbus. Žinoma, atsižvelkite į asmeninius poreikius, kokius maisto produktus mėgstate labiausiai. Tai palengvins ir pagreitins receptų paieškas.
Užsak.