Naujoje blyninėje – visada savaitgalis
Norintieji pasimėgauti šviežiomis „Ievos skanėstų“ bandelėmis nuo šiol galės ir centre veikiančioje blyninėje (Klaipėdos g. 28, Gargždai). Perkantiesiems po 18 val. vadybininkė Ieva Radvilienė (iš kairės) ir barmenė Monika Šeikė žada 30 proc. nuolaidą.
Blynai – dėl laiko stokos tik savaitgalio pusryčiams. Mitas! Jį paneigė Gargždų miesto centre duris pravėrusi kepyklėlė-blyninė „Ievos skanėstai“, kuri pačių įvairiausių skonių blynus siūlo kasdien, tad lankytojus neatsitiktinai pasitinka užrašas: „Čia visada savaitgalis“.
Šiuolaikiškas interjeras – meniu ant sienos, originalūs piešiniai, užrašai, kokybiški baldai – kuria jaukumo įspūdį, kuris verčia atsipalaiduoti ir pasimėgauti laisvomis akimirkomis.
Žinių sėmėsi Prancūzijoje
Šeimos versle besisukanti „Ievos skanėstų“ šeimininkų Loretos ir Romualdo Mazalų dukra Ieva Radvilienė „Bangai“ pasakojo, kad visada buvo minčių bandelių, konditerijos pardavimo punktą atidaryti pačiame Gargždų centre. Mat neturintieji automobilio skųsdavosi, esą iki picerijos toli eiti. „Kadangi atsilaisvino buvusios blyninės „Mona“ patalpos, baigėsi jų nuomos sutartis, nusprendėme nepraleisti progos. Jau savaitė kaip čia galima įsigyti šviežių, ką tik iš kepimo krosnies ištrauktų bandelių. Beje, joms taikysime 30 proc. nuolaidą po 18 val., tad nespėjusieji pasmaguriauti ryte galės užsukti vakare ir įsigyti skanių gaminių dar pigiau“, – planuojamą akciją pristatė Ieva.
Peržengus blyninės slenkstį akį traukia ir vitrina su gausybe pyragų, pastaruosius jau pamėgo ne tik gargždiškiai, Klaipėdos rajono gyventojai, bet ir atvykstantieji iš kitų miestų. „Ievos skanėstų“ prekinis ženklas gerai pažįstamas ne vieno sostinės ar kito didmiesčio gyventojo šeimai, kepyklėlė-picerija dažnai sulaukia šiltų atsiliepimų elektroniniu paštu.
Nuo šiol klientams siūloma dar viena naujovė – blynai. Pastarieji išsiskiria kokybe ir įvairove. „Ievos skanėstų“ šeimininkai Loreta ir Romualdas vyko net į Prancūzijos Bretanės regioną, kur degustavo įvairiausius blynus, rinko informaciją. Buvo užmegzti kontaktai su blynams kepti skirtus įrenginius gaminančia kompanija. Dalis įrangos parsivežta būtent iš Prancūzijos.
Kepa ir iš grikių miltų
„Ievos skanėstų“ blyninės meniu siūlomi trijų rūšių blynai: sotieji (sūrieji), saldieji ir vafliai. „Sotieji arba sūrūs blynai yra gaminami iš grikių miltų, kurie sveikesni ir sotesni, ypač tinkantys alergiškiems žmonėms, taip pat besilaikantiesiems dietų. „Prancūzijoje daug blynų yra kepama būtent iš grikių miltų, tačiau ten jie maišomi su kvietiniais. Mes nusprendėme nemaišyti, ir puikiai pavyko. Kūrėme savo receptus, „Ievos skanėstų“ virtuvės kolektyvas generavo idėjas ir pasirūpino jų įgyvendinimu. Naujus patiekalus pirmiausia davėme išbandyti įvairaus amžiaus grupių atstovams, rengėme degustacijas, kad išgrynintume tai, kas geriausia“, – pasakojo Ieva. Saldūs blynai ir vafliai – duoklė smaližiams, kas ragavo – tas neapsigavo. Porcijos didelės, pavyzdžiui, vieno kepamo sočiojo blyno skersmuo – 40 cm!
Nemėgstantieji kepinių neliks be pietų. Darbo dienomis siūloma dienos sriuba ir patiekalas su mėsa. „Tačiau kol kas pastebime, kad visi noriai ragauja blynus, turbūt jaučia poreikį įvertinti neatrastų skonių. Tik po to pereis prie dienos pietų“, – šypsodamasi svarstė „Ievos skanėstų“ vadybininkė Ieva.
Blyninė dirba nuo 9 iki 22 val. Tačiau, anot pašnekovės, dėl darbo laiko yra svarstymų: „Atsigirstame, kad yra pageidaujančiųjų, jog pradėtume dirbti anksčiau: dažnas ir prie rytinės kavos mėgsta bandeles. Svarstome, kaip gyventojams būtų patogiau. Nuomonių laukiame mūsų „Facebook“ puslapyje „Ievos skanėstai – Blyninė“. Kviečiame prisijungti.“
Ant sienų – gargždiškio menas
Kardinaliai pasikeitęs blyninės interjeras neatsitiktinai diktuoja jaukų jaunatvišką stilių, mat juo rūpinosi Ievos ir jos brolio Šarūno šeimos. „Daug gerų idėjų pasiūlė Vilniuje gyvenančio brolio žmona Laura, UAB „Gerduva“ rinkodaros vadovė Ingrida Žemgulė. Konsultavomės ir su profesionalia dizainere, kuri patarė, kaip tinkamiau išnaudoti mažą erdvę, ją suprojektavo. Norėjome, kad čia vyrautų savaitgalio nuotaika: užsukusieji neskubėtų išeiti. Natūralumu dvelkiančios pilkos blyninės sienos yra paįvairintos sienų piešiniais, skirtingų kalbų užrašais, bylojančiais, jog čia laukiamas kiekvienas: nesvarbu kokios tautybės ar rasės. Šie sienų piešiniai – gargždiškio laisvai samdomo menininko Edeno Pociaus darbai. Viskam sukurti prireikė nemažai laiko. Darbuotojų apmokymu, receptūrų idėjomis labai prisidėjo picerijos vadovė Raimonda Liutkuvienė, kuri dar ir dabar, jau atidarius blyninę, rūpinasi kasdieniais klausimais“, – projekto įgyvendintojus, idėjų generatorius vardijo Ieva.