bibliotekininke Viktorija Vaičekauskaite

Paauglystėje pradėjusi šeimininkauti Viktorija mokėsi iš mamos, močiutės, ir, žinoma, interneto. „Bangos“ skaitytojams rekomenduojamų šokoladinių keksiukų ji ragavo tik kartą, mat stengiasi atsisakyti kiaušinių.

 

Ajurveda besidominti visuomenės sveikatos specialistė Viktorija Vaičekauskaitė prisipažįsta prieš metus atsisakiusi žuvies, mėsos patiekalų, stengiasi sveikai maitintis, pozityviai mąstyti ir mėgautis darbu Jakų bibliotekoje.

Ryžusis pokyčiams Viktorija įsitikino, kad viskas tik į gera: „Pagal Ajurvedą mes esame žolėdžiai, ir mūsų žarnynas nepritaikytas mėsai. Ją keičiu soja, avinžirniais, lęšiais. Jaučiuosi puikiai. Vis rečiau mėsą valgo ir šeima.“ Savaitgaliais namiškiams ji ruošia troškinius su panyru, kotletukus iš varškės ir grikių, kuriuos kepa vietoj aliejaus naudodama lydytą sviestą. Iš prieskonių mergina pamėgusi ciberžolę, kuri, sumaišyta su medumi, esanti vaistas nuo mažakraujystės.

Viktorijos diena prasideda, kai daugelis verčiasi ant kito šono – pagal Ajurvedą ji keliasi 4 val. ir kasryt išsiplauna kambarį. „Kartais padarau kelis jogos pratimus, pusryčiauju tarp 6–8 val. Kiekvieną rytą išgeriu stiklinę vandens su citrina ir suvalgau penkias datules, kartais varškės su uogiene. Kava niekada nepatiko, o pagal Ajurvedą jos ir negalima vartoti, ypač su pienu“, – atskleidžia sveikatos specialistė. Jei dar lieka laiko iki kelionės į darbą, ji paskaito filosofinę knygą. Pietauti mergina pataria nuo 12 iki 14 val., o vakarieniauti nuo 18 iki 20 val. „Pietums valgau tirštą brokolių sriubą arba grikių patiekalus, vakare – juodos duonos, varškės sūrio arba salotų. Per dieną užkandžiauju vaisiais, moliūgų sėklomis, saulėgrąžomis. Negailiu patarimų apie mitybą ir draugams, tačiau kai kurie į juos žiūri kreivai, kiti norėtų atsisakyti mėsos, bet jaučia šeimos spaudimą. Aš atsilaikiau“, – šypsojosi Viktorija.


RECEPTAS

Šokoladiniams keksiukams reikės 150 g juodojo šokolado, 150 g sviesto, 150 g miltų, arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 4 kiaušinių, 150 g cukraus.

Susmulkintą šokoladą ištirpinti vandens garų vonelėje su sviestu. Suberti cukrų, įmaišyti išplaktus kiaušinius ir suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišytą tešlą šaukštu dėti į silikonines keksiukų formeles ir kepti 175 oC.

Keksiukus galima papuošti grietinėlės ir šokolado glajumi bei pabarstukais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content