Gardžiuokimės…su dietiste Indre Trusove

Lašišą su šeima itin mėgsta dietistė Indrė Trusovė, kuri pabrėžia šios žuvies maistingumą ir naudą sveikatai.
„Lašiša yra ypatingai maistingas produktas, kuris rekomenduojamas, kai norima valgyti ne tik skaniai, bet ir subalansuotai. Ši žuvis yra turtinga vitaminų ir mikroelementų, joje aptinkamas didžiausias omega-3 riebalų rūgščių, galinčių padėti palaikyti gerą smegenų veiklą, gerinti atmintį bei stiprinti širdies sveikatą, kiekis“, – apie lašišos naudą kalba I. Trusovė. Pasak jos, be omega-3 riebalų rūgščių, lašiša turi ir nemažai mūsų nervų ir kraujo ląstelėms naudingo vitamino B, seleno, taip pat ir vitamino D, kuris suteikia energijos, gali padėti gydant nemigą, depresiją. „Geriausias dalykas, kuris visada sumažina stresą ruošiantis šventėms, yra planavimas. Ramiai atsisėdu, susirašau, ką gaminsiu, peržiūriu, kokių produktų turiu namuose, susidarau pirkinių sąrašą“, – apie maisto gaminimą šventiniu laikotarpiu pasakoja I. Trusovė.


Varškės kamuoliukai su sūdyta lašiša
Paruošti šį užkandžiui puikiai tinkantį patiekalą reikės 200 g varškės; 70 g pjaustytos sūdytos atlantinių lašišų filė; 1 a. š. graikiško jogurto; 1 a. š. majonezo; skiltelės česnako; 1 agurko; 1 a. š. citrinos sulčių; druskos ir pipirų (pagal skonį).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content