Gardžiuokimės su… Volmerio vakarienės svečiais
Vėžaičių kultūros centras praėjusį penktadienį į rožėmis kvepiančią „Senjorų dvaro“ terasą jau trečią kartą sukvietė svečius į Volmerio vakarienę.
Renginio vedėja, ponia „Volmerienė“, VKC direktorė Diana Ciparienė pakvietė svečius pasimėgauti nuostabiu Nedos Malūnavičiūtės koncertu, barokinias šokiais, dvariškais pokalbiais apie parką, knygas, ir, žinoma, paragino paskanauti degustacinės vakarienės du patiekalus: lašišos tartarą su daržovėmis ir vasarišką desertą panakotą.
Šiuos patiekalus paruošė restorano „Perfe“ komanda, kuri siekia kokybės, šviežumo ir gero skonio darnos. Volmerio vakarienės svečiai liko patenkinti lengvais užkandžiais, o skanautą desertą nesunkiai galima pasidaryti ir namuose. Šviežių uogų, kurios labai pritinka, dabar nestokojame.
Vilija BUTKUVIENĖ
Andriaus JOKUBAIČIO nuotr.
PANAKOTA
Reikės: 200 ml grietinėlės (35 proc. riebumo), 110 ml pieno (3,5 proc. riebumo), 1/2 šviežios vanilės ankšties, 40 g cukraus,4 g želatinos, šiek tiek šviežių uogų.
Į puodą supilame pieną ir ir grietinėlę. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir peilio bukąja puse išskobiame vanilės sėklas iš pusės ankšties. Ankštį be sėklų metame į puodą su pienu ir grietinėle, o likusią pusę pasidedame vėlesniems gaminimams. Vanilės sėklas sumaišome su cukrumi ir druska.
Puodą su pienu, grietinėle ir išskobta vanilės ankštimi kaitiname ant vidutinės kaitros, kol užverda. Tuomet puodą nuimame nuo kaitros, suberiame cukraus mišinį ir plakimo šluotele viską gerai išmaišome.
Atskirame inde ištirpiname želatiną 2 šaukštuose pieno ir supilame į bendrą puodą. Dar kartelį viską išmaišome, paliekame pravėsti 15–20 min ir supilstę į stiklines ar dubenėlius padedame į šaldytuvą 2–3 valandoms. Patiekiame su braškėmis ar šilauogėmis.