Gardžiuokimės su… „Bangos“ redakcija
Obuolių šventė neįsivaizduojama be obuolių pyragų, o jais, pačių keptais, nuoširdžiai kvietėme vaišintis ir „Bangos“ laikraščio prenumeratorius.
„Ar dėjote į tešlą sviestą, ar pylėte aliejų“, „Kiek šaukštų aguonų?“„Kokios veislės obuoliai?“ – teiravosi pyragų paragavę skaitytojai. Jokios paslapties nėra – šiandien pateikiame obuolių su aguonomis pyrago receptą. Neabejojame, kad nenusivilsite.
Kviečiame skaitytojus dalintis savo receptais, gaminių nuotraukomis. Juos spausdinsime „Bangos“ laikraštyje.
Obuolių su aguonomis pyragas
Reikės 4 didelių obuolių (svarbu, kad nebūtų kieti ir rūgštūs); 4 kiaušinių; 150 g cukraus (galima berti truputį mažiau); 150 g aguonų (irgi gali būti mažiau); 100 g miltų; 50–70 g sviesto; 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sviestą ištirpinti ir leisti šiek tiek atvėsti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakti iki purumo. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, įsijoti miltus. Viską išmaišyti. Įmaišyti pjaustytus obuolius, suberti aguonas. Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo (galima kekso) formą ir kepti iki 1800 C įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min.