Gardžiuokimės su dainininke Monika Linkyte
Dainininkė Monika Linkytė pasakoja, kad mėsos nebevalgo jau apie ketverius metus, o šį sprendimą priimti paskatino pirmiausia noras jaustis geriau.
Išbandyti mėsos alternatyvas siūlo ir prekybos tinklas „Lidl“ – visose jo parduotuvėse galima įsigyti veganiškų augalinės kilmės mėsainių paplotėlių, kurių paragauti kviečia ir namų gamybos suvožtinio receptu dalijasi M. Linkytė. „Mėsos nevartoju jau ketverius metus – viena pagrindinių šio sprendimo priežasčių buvo susijusi su savijauta: ieškojau būdų, kaip galėčiau lengviau, geriau jaustis. Šis mitybos būdas man patiko, tiko – taip ir liko iki šiol“, – teigia M. Linkytė. Monika siūlo nesunkiai namuose pagaminamą vegetariško mėsainio receptą.
VEGETARIŠKAS MĖSAINIS
- Mėsainiui reikės 3–4 bulvių (galima rinktis batatus); ketvirčio raudonojo kopūsto (nedidelio); majonezo (galima pasigaminti ir patiems); čederio sūrio; raugintų agurkėlių; raudonojo svogūno; veganiškų paplotėlių; mėsainių bandelės; aštraus padažo; prieskonių bulvėms.
Paruošimo procesas
Supjaustome bulves juostelėmis, apšlakstome aliejumi, pabarstome druska, pipirais, žiupsneliu raudonosios paprikos ar kitų mėgstamų prieskonių ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Bulves kepsime apie 30–40 min.
Bulvėms baigiant kepti, sudedame į orkaitę veganiškus paplotėlius. Juos kepame apie 10–12 minučių ir einame ruošti įdaro: sutarkuojame kopūstą ir sumaišome su majonezu (kiekis – pagal skonį). Supjaustome raugintus agurkėlius ir svogūną. Į orkaitę apskrusti įdedame ir bandeles.
Galiausiai imame bandelę, tepame ant jos aštrųjį padažą, dedame sūrį, kopūstus, agurkėlius, svogūnus, paplotėlį ir, užtepę padažo ant bandelės viršaus, uždedame ir ją. Į lėkštę sudedame keptas bulves.
Parengta pagal spaudos pranešimą