Gardžiuokimės su Gargždų „AMAM bistro“ savininke
Gargžduose mėgstamos kavinės įkūrėja Asta Marcinkeviča džiaugiasi, kad rugpjūčio 29 d. švęs 2 metų verslo gimtadienį. Tai – įrodymas, kad įmanoma sukurti jaukią aplinką, derinant malonų bendravimą ir skanų maistą.
Pašnekovė teigė, kad klientai tampa tarsi savi. „Mums sekasi gerai, daug dirbame, turime nuolatinių klientų, žinome jų vardus, net žinome, kaip pagal juos koreguoti maistą“, – kalbėjo Asta. Anot jos, pavyksta išlaikyti ir socialinį ryšį. „Šią savaitę moteris teigė, kad valgydama „kišą“ vos neišprotėjo dėl puikaus skonio“, – juokėsi moteris pridėdama, kad po tokių gražių žodžių jaučiasi reikalingi.
Kokteilių receptus verslininkė išbandė Gargždų atvirame jaunimo centre. „Man įdomu, kuo gyvena jauni žmonės. Juk jie – mūsų ateitis. Svarbu ir pasidalinti savo patirtimi ir suprasti, kiek jie žino apie verslo kūrimą“, – minėjo kavinės savininkė.
Šiandien per miesto gimtadienį Asta dalyvauja ir cepelinų virimo čempionate. „Tai mūsų giminės debiutas. Sumaniau, kad ten pastatysime batutą, kad paaukotume lėšų VšĮ „Revilita“, kurie renka pinigus, norėdami įsigyti keramikos krosnelę neįgaliųjų kūrybai. Man labai svarbu prasmė, esmė – ne šventės medaliai“, – akcentavo A. Marcinkeviča pridurdama, kad kavinė ieško papildomo darbuotojo, tad pageidaujantieji dirbti gali susisiekti telefono numeriu 8 606 30247.
Arbūzinis glotnutis (2–3 porcijos)
- Reikės 1 kg arbūzo be žievės ir sėklų, 200 g braškių, pusės žaliosios citrinos, ledukų, mėtos pagal skonį.
- Arbūzus supjaustykite gabaliukais. Į kokteilių plaktuvą arba elektrinį trintuvą sudėkite braškes, arbūzą, mėtų lapelius ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Tirštumą galima keisti įpilant vandens.
Citrusinis limonadas (2–3 porcijos)
- Reikės 100 ml vandens, 1 l gazuoto vandens, 1 apelsino, 1 žaliosios citrinos, 100 g cukraus, ledo gabalėlių.
- Į puodą supilkite cukrų ir 100 ml vandens. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies pamaišydami, kol ištirps cukrus. Palikite atvėsti.
- Į vėsų cukraus sirupą supilkite atvėsintą gazuotą vandenį, sudėkite apelsinų ir citrinų griežinėlius ir iškart patiekite. Pagal skonį įdėkite ledukų.
Robertas MACIUS
Autoriaus ir Gargždų atviro jaunimo centro nuotr.