Gardžiuokimės… su maisto likučiais

Kaip namuose ruošti maistą, kad pavalgytumėte gardžiai, greitai ir nebrangiai? Kasdieninis maisto planavimas padeda išvengti jo švaistymo, sutaupyti nemažai laiko ir pinigų.


Kiekvienas mūsų dedame pastangas maitintis sveikai ir kuo dažniau gaminti namuose, bet dažno šaldytuve lieka indelių su maisto likučiais, kurie galiausiai keliauja į šiukšlių dėžę. Išmesdami dar puikiai vartoti tinkantį maistą neatsakingai elgiamės tiek savo, tiek aplinkos atžvilgiu. O juk maisto likučius galima sumaniai panaudoti kito patiekalo ruošimui – tai leidžia mažiau išleisti pinigų maistui, tausoti resursus, saugoti gamtą.
Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos statistika rodo, kiekvienas lietuvis kasmet išmeta apie 60 kg maisto, kuris dar galėtų būti suvartotas, o visoje Europos Sąjungoje maisto atliekos sudaro 88 mln. tonų per metus.


Piemenėlių pyragas: jeigu vieną dieną gaminote kotletus ar kitą patiekalą iš maltos mėsos, prie jo dar patiekėte ir bulvių – pusė darbo jau padaryta ir kitai dienai. Keptuvėje apkepkite svogūnus, morkas, sudėkite turimą mėsą, įpilkite sultinio, garstyčių, pomidorų padažo ir Vorčesterio padažo, galiausiai – žirnelių ir grietinės. Visą mišinį supylę į kepimo indą, viršų uždenkite sutrintomis bulvėmis, ir vos po pusvalandžio orkaitėje mėgausitės jau nauju patiekalu iš vakarykščių ingredientų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių