Gardžiuokimės su… Margių kaimo gyventoja
![](https://gargzdai.lt/wp-content/uploads/20230820_120257-768x1024.jpg)
Margių kaimo žmonės – vaišingi, tarpusavyje ir pamėgtais receptais pasidalijantys. Septyniolika metų su šeima Margiuose buvusioje močiutės sodyboje gyvenanti Sigita Suchodolova į sekmadienio kaimynų susitikimą atsinešė pyrago, tačiau moteris prisipažįsta, kad labiausiai mėgstanti kepti naminę morkų duonelę.
Savaitgaliais Sigitos namai pakvimpa šviežia duona. Margių kaimo gyventoja sako, kad duonelės skonis labai patikęs, kai ją pavaišinusi pažįstama moteris. Tad ir pati užsigeidusi išmokti tokią kepti.
Pasak Sigitos, naminės morkų duonelės receptas yra nesudėtingas. Iš vakaro ji užmaišo tešlą: paima apie 300 g kvietinių miltų, 150 g alyvuogių aliejaus, vandens stiklinę, druskos, cukraus, ištirpintų mielių, 3 morkas, įvairių sėklų. Užmaišytą tešlą pernakt palieka šaldytuve. Ryte formuoja ne vieną kepalą, o kaip bandeles – tenka kiekvienam šeimos nariui. Apie pusvalandį duoneles kepa 180 laipsnių temperatūroje.
„Manau, kad ypatingą skonį duonai suteikia smulkiai sutarkuotos morkos. Gardžia duonele mėgaujamės savaitgaliais. Tai jau tapo mūsų šeimos tradicija“, – sako S. Suchodolova.
Vilija BUTKUVIENĖ
Autorės nuotr.