Gardžiuokimės su pėžaitiške Gražina Papieviene

Rudenį neįsivaizduojame savųjų namų be obuolių pyrago kvapo. Kiekvienas turime savąjį receptą, tą, patį gardžiausią, kuriuo vaišiname šeimą, draugus, kolegas.

Gerų receptų žinovė, pėžaitiškė Gražina Papievienė kartą per savaitę lankosi Klaipėdos rajono amatų centro edukaciniuose užsiėmimuose, kurių dalyviai su mielu noru pasivaišina Gražinos obuolių pyragu. „Labai mėgstu lankytis Amatų centre. Atvažiuoju kartą per savaitę, galėčiau, tai dažniau lankyčiausi. Čia labai įdomios edukacijos: pynimas iš vytelių, vilnos vėlimas, dirbiniai iš molio ir kt. Daug ko čia išmokstame, o svarbiausia – mus sieja graži bendrystė. Čia jaučiuosi laiminga. Tad į užsiėmimus išsiruošiu kaip į atlaidus“, – „Bangai“ nuotaikingai pasakojo pėžaitiškė.

Gražina sako, kad iškepti obuolių pyragą yra labai paprasta ir lengva, bet, žinoma, kiekviena kepėja turi savo slaptą ingredientą. Būtent tai kiekvienam kepiniui suteikia ypatingą, išskirtinį skonį. Gražinos obuolių pyragas ne per saldus, drėgnas, o tas slaptasis ingredientas tai yra majonezas, kurį pyragui kepti naudoja vietoj grietinės.

Obuolių pyrago kepėja paaiškina, kad niekada nematuoja jokiais matais maisto produktų, reikalingų kepimui. Viskas tik iš akies.

Gražina pataria, kad obuolių pyragui reikia negailėti obuolių, jų, nulupus žievę, reikia pripjaustyti daug.

Obuolių pyragas

Reikės 4–5 kiaušinių, 4 šaukštų rudojo cukraus, žiupsnelio druskos, vanilės. Viską gerai išplakti. Tada dėti du šaukštus grietinės arba jogurto, tačiau geriausia – majonezo. Ir vėl išplakti. Miltus išsijoti, supylus plakinį tešla turi būti tiršta. Skardą iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir ant jos supjaustyti 10, o galima ir daugiau obuolių, užbarstyti cinamono. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie valandą.

Vilija BUTKUVIENĖ

Aut. nuotr.

1 Komentaras

  • Sakykite o kiek miltų reikia šiam pyragui?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių