Gardžiuokimės… su socialine darbuotoja Sandra Matulioniene
Laisvalaikiu Sandra mėgsta savo šeimą palepinti pačios keptais gardėsiais. Tai vienas iš Sandros pomėgių. Obuolių šventei ji iškepė burnoje tirpstantį pyragą.
„Aš, kaip ir visos moterys, sukuosi virtuvėje gamindama maistą, progai esant iškepu pyragą, – kuklinosi Sandra. – Jį pagardinu sezoniniais vaisiais.“
Pyragą, kurį su komanda pasiūlė šventės dalyviams, bematant išgraibstė gardėsių mėgėjai. Sandra sakė bazinį obuolių receptą iš kažkur sužinojusi ir papildžiusi kriaušėmis bei šilauogėmis.
Jos firminiam pyragui reikia 175 g miltų, 125 g sviesto, 2 kiaušinių, 125 g cukraus, vanilinio cukraus, šaukštelio kepimo miltelių, obuolių, kriaušių ir šilauogių. Kambario temperatūros sviestą išsukti su vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius ir išsukti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir sumaišyti tešlą.
Kepti apie 40 min. iki 180 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Virginija LAPIENĖ
Autorės nuotr.